опорна стойка (степенка) за sprint carrera deluxe

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

опорна стойка (степенка) за sprint carrera deluxe

Мнениеот axel1984 » Вто Юли 02, 2013 3:08 am

Здравейте, наскоро си закупих въпросното колело. Ориентирах се от всичко прочетено из форума, определено ми свърши работа за избор на байк, както и за избор на подходящ размер (благодаря на всички за което), колелото е страхотно. Започнах да му добавям някой артикули, но имам проблем. Няколко дни ровя и не мога да открия опорна стойка (степенка), която да стане на него, все са с различни захвати от този който ми трябва. Ще ви бъда много благодарен ако ме насочите от къде да намеря, или дали някой не продава (понеже забелязах, че няма много привърженици на тях). Знам, че степенка е предимно "пречещ" аксесоар, но много искам да си сложа, понеже не искам да го облягам на стена и тем подобни. Предполагам, че степенката трябва да е за задна ос, защото под средната ос не видях никъде място за такава.
axel1984

Рейтинг: 1200

Re: опорна стойка (степенка) за sprint carrera deluxe

Мнениеот raptor1987 » Вто Юли 02, 2013 12:52 pm

[url=dx.com/p/replacement-aluminum-alloy-kickstand-for-bicycle-bike-105432]alloy kickstand[/url]
Аватар
raptor1987

Рейтинг: 1390

Мнениеот Ивайло » Вто Юли 02, 2013 1:07 pm

alloy kickstand :liplick:

Отделен е въпросът защо ти е толкова необходимо да окичваш хубавото колело като производителят е положил усилия да го докара до 12.5 кг., но ти си знаеш... :beer:
Аватар
Ивайло

Рейтинг: 1482

Мнениеот axel1984 » Чет Юли 04, 2013 11:27 pm

Благодаря за отговорите и напътствията, и се извинявам за закъснелия коментар. И на мен не ми се иска да му монтирам степенка, но се налага. Както и да е, открих такава за рамка от БГ сайт на прилична цена, благодарение на вас. Още веднъж благодаря!
axel1984

Мнениеот PtD » Пет Юли 05, 2013 1:24 am

axel1984 написа:И на мен не ми се иска да му монтирам степенка, но се налага.

Ще споделиш ли защо, ако не е тайна? Степенката е едно от най-безполезните неща по колелото, любопитно е какво толкова налага да се постави.
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Рейтинг: 2000

Мнениеот kobso1245 » Пет Юли 05, 2013 12:06 pm

axel1984 написа:но много искам да си сложа, понеже не искам да го облягам на стена и тем подобни. .

Явно това е причината...
kobso1245

Рейтинг: 1416

Мнениеот axel1984 » Съб Юли 13, 2013 12:16 am

Налага се защото колелото стои в едно сервизче за коли, и където и да го облегна все пречи. Когато и да поискам да го изместя вътре в сервиза няма да търся как и на какво да го облегна. Най-удобно е да го оставя пред сервиза, но колело с такава цена (не че е най-скъпото), и с лек надзор, дори и заключено си е като трън в очите на знаете кои. Дето се вика и едно кафе да ида да пия, да не се чудя къде и на какво да го подпирам. А бе общо взето щом съм стигнал до решението, че се налага, значи наистина имам нужда от степенка. Иначе и на мен не ми се иска да го загрозявам така, но ще ми е супер практично със степенката. Поръчах си, и пак не стана пущината. Стойката е за обли задни "тръби", а не за сплеснати като на този байк. Както и да е, ще я мисля по нататък, че сега ми предстои смяна на външни гуми с някои по-бързички, че с тези се измъчих.
axel1984

Назад към Веломеханик