Чукане в задната капла

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Чукане в задната капла

Мнениеот mopper » Пон Юли 08, 2013 1:41 pm

Здрасти. Вчера забелязах, че когато колелото се движи без да въртя педалите, тоест по инерция, се чува някакво странно чукане от задната главина. Преди също съм го чувал, но е било много рядко и за това не ми е направило голямо впечатление. Главината е като тази http://bikescenter.bg/#/product/?menuId ... 044&page=1 , но с обикновени лагери, не капсуловани. Касетата е такава http://screambikes.eu/bg/venec-kaseti-m ... -hg30.html и е бая износена .... На какво може да се дължи това чукане?

П.С: Забравих да кажа че при по-голяма скорост не чука или поне не се чува..
PRobably написа:..Яко се мрънка,че твърдак с 203 ход било боза,ама имам чувството,че народа не схваща,че т'ва се прави от немане на пари,а не щото е много яко...
Аватар
mopper

Рейтинг: 1256

Re: Чукане в задната капла

Мнениеот veskoz » Чет Юли 25, 2013 9:53 am

Ако си с механични дискови спирачки ти чукат накладките в диска. Главина вие не чука. Чукане отзад :) може да има от лабави спици или скъсана (на снадката) шина. Ако е първото - демонтирай накладките и разтегни леко делящата ги пружина така че да ги отделя максимално веднъж монтирани в калипера.
При положение, че на висока скорост не "чука" за мен проблема не е в главината.
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Рейтинг: 2000

Мнениеот mopper » Чет Юли 25, 2013 2:10 pm

Звука от хлабави спици го знам. Не е такъв. Отзад съм с механична спирачка, да. Като се оправя (травма) ще пробвам да направя това с накладките.
PRobably написа:..Яко се мрънка,че твърдак с 203 ход било боза,ама имам чувството,че народа не схваща,че т'ва се прави от немане на пари,а не щото е много яко...
Аватар
mopper

Рейтинг: 1256

Мнениеот GRUEL » Пет Юли 26, 2013 8:13 am

Преди седмица сменях задна шина, че се беше разхлопала снадката на шината. Отне известно време докато разбера откъде точно идва дразнещия звук - звучеше все едно имам голяма дъвка, лепната на едно място на гумата - знаете какъв звук издава нещо лепнещо на гумата като се кара по асфалт, само че в случая звука го издава на всякакъв терен и само когато има човек на колелото. Със задълбочаването на проблема звука почна да се променя към по-металически. Странното е, че на пипане снадката си изглеждаше добре...
GRUEL

Рейтинг: 1270

Назад към Веломеханик