Инструмент за сваляне на курбели

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Инструмент за сваляне на курбели

Мнениеот ezosec » Чет Юли 11, 2013 10:55 am

Здравейте! Нов съм тук. Възнамерявам да си купя този инструмент, но познанията ми не са кой знае какви в тази област. Бихте ли ми казали, с този инструмент, мога ли да сваля курбела с предните зъбчатки като този от снимката
ezosec

Рейтинг: 1200

Re: Инструмент за сваляне на курбели

Мнениеот WhiteBoy » Чет Юли 11, 2013 11:07 am

Да, с него можеш да свалиш курбелите. Инструмента е 8 лева нов и не е кой знае колко качествен
Аватар
WhiteBoy

Рейтинг: 1147

Мнениеот ezosec » Чет Юли 11, 2013 11:19 am

Благодаря, че ми каза. Щях да се прецакам ако бях го купил за 10 лв. + още за доставка.
ezosec

Рейтинг: 1200

Мнениеот Fanatico » Чет Юли 11, 2013 1:18 pm

Всъщност качеството на този модел наистина не струва. Ако имаш възможност, купи по-скъп /качествен/.
Има разлика.
:)
Аватар
Fanatico

Рейтинг: 1942

Мнениеот Петър Велков » Чет Юли 11, 2013 1:32 pm

И този си върши работа, само трябва много да внимаваш да не навиеш ситната резба накриво и още преди да се е прецакала "дръжката" му трябва да я пуснеш в кофата - ползвай обикновен гаечен ключ, или най-добре - лула.
"В авангарда винаги вървят онези, чиито живот прилича на сигнална ракета. Те светят, докато летят нагоре, и гаснат нависоко по обратния път. За безкрайно целеустремените обратен път няма."

Giant Reign 1.5 (Fox + XT)
Pulse TSA⌁2 custom
Drag Izoard Dura-Ace
Giant Defy Advanced 1 Ultegra
Аватар
Петър Велков

Рейтинг: 2000

Мнениеот novice » Пет Юли 12, 2013 4:57 pm

Петър Велков написа:И този си върши работа, само трябва много да внимаваш да не навиеш ситната резба накриво и още преди да се е прецакала "дръжката" му трябва да я пуснеш в кофата - ползвай обикновен гаечен ключ, или най-добре - лула.

Много добре те е посъветвал колегата! Не хаби пари за едната дръжка на ключа. Купувай този смело и просто винаги го ползвай с лула, вместо с неговата си дръжка. Имам такъв и върши страхотна работа всеки път, когато се наложи. ;)
Изображение
Аватар
novice

Рейтинг: 1960

Назад към Веломеханик