Въпрос за Mega range

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Въпрос за Mega range

Мнениеот cross_thunder » Нед Юли 14, 2013 1:09 pm

Здравейте. Имам cross. В момента съм със Shimano MF-TZ 06 ( http://www.google.bg/search?q=shimano+m ... B382%3B349 ). Искам да ги заменя с тези : http://www.motorbike-bg.com/product.php?id=6878. Оптегача ми е нисък клас Shimano с малки зъбни колелца. Веригата не знам с колко звена е , в момента не мога да проверя, колелото не е при мен. Искам да попитам, трябва ли да сменявам нещо за да сложа Mega Range ? Благодаря предварително и се извинявам ако има вече такава тема, аз не открих.
cross_thunder

Рейтинг: 1200

Re: Въпрос за Mega range

Мнениеот did » Нед Юли 14, 2013 5:32 pm

Не се занимавай с глупости!
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Рейтинг: 2000

Мнениеот cross_thunder » Нед Юли 14, 2013 7:48 pm

Кажи все пак, ако знаеш, искам да пробвам :)
cross_thunder

Мнениеот cross_thunder » Пон Юли 15, 2013 1:23 pm

Моля ви, помогнете, спешно е !
cross_thunder

Мнениеот did » Пон Юли 15, 2013 1:28 pm

Кое е спешно? Какъв ти е проблема? Че велосипедът "не върви"? Ами това не е от зъбчатките, а от теглото на тая бангия. Да сменяш нещо смотано с нещо маааааалко по-малко смотано е пълна глупост. Ако направиш такава смяна, ще ти трябва нов дерайльор с по-голям капацитет и нова, по-дълга верига.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот milestone » Пон Юли 15, 2013 7:34 pm

Е, ти па сега вкара друга драма - ко е туй капацитет?
Автора, ей това ти трябва - особеното му е че е с големи "зъбни колелца" за да може да качва на голямата зъбчатка. Само гледаш закрепването към рамката какво е в твоя случай (щото има два варианта) и ако не ти е ясен този въпрос питаш на място в магазина. В кой магазин обаче го има наличен :dontknow:
Аватар
milestone

Рейтинг: 1771

Мнениеот nefarian » Сря Окт 09, 2013 2:15 am

did написа:Не се занимавай с глупости!

Не може ли просто да му кажеш, че ще му трябва нов дерайльор, като този и нова верига.Както е направил milestone и му отговаря като човек , а не като животно.
http://screambikes.eu/bg/zadni-derailio ... tx31d.html

did написа:Кое е спешно? Какъв ти е проблема? Че велосипедът "не върви"? Ами това не е от зъбчатките, а от теглото на тая бангия. Да сменяш нещо смотано с нещо маааааалко по-малко смотано е пълна глупост. Ако направиш такава смяна, ще ти трябва нов дерайльор с по-голям капацитет и нова, по-дълга верига.

Човека пита какво трябва да смени.Не ти иска мнението, не те пита защо не му върви колелото, ако ще му казваш му кажи какво му трябва не да се заяждаш.
Не те знам какъв човек си ама и от това, което видях до сега от както съм регистриран не искам и да знам, си супер хейтър.Вече 10-та тема те виждам да тролваш. От любопитство ти цъкнах на другите мнения видях още 100 коментара с тролване/заяждане/обиждане.Още в началото на една моя тема ме издразни. Или отговаряй на въпросите на хората или по добре не пиши. Не знам админ ли си какъв си, чудя се на хората как не са почнали да те псуват. Или е имало такива , но са били изтрити от форума.

Да не забравиш да ме тролнеш сега.

milestone написа:Е, ти па сега вкара друга драма - ко е туй капацитет?
Автора, ей това ти трябва - особеното му е че е с големи "зъбни колелца" за да може да качва на голямата зъбчатка. Само гледаш закрепването към рамката какво е в твоя случай (щото има два варианта) и ако не ти е ясен този въпрос питаш на място в магазина. В кой магазин обаче го има наличен :dontknow:

http://www.bike-house.biz/product/1629/ ... rosti.html

Ей в този го има
nefarian

Рейтинг: 986

Мнениеот PtD » Сря Окт 09, 2013 10:15 am

@nefarian, нека преразкажем историята другояче:
Участник А: Искам да се самоубия, като си прережа вените.
Участник Б: Става, може да намериш нож в еди-кой си магазин. И да не забравиш да си ги режеш надлъжно!
Участник В: Я по-добре недей да се самоубиваш.

:wavey:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Назад към Веломеханик