Почти от самото начало откакто си купих колелото задната спирачка - Шимано 395 (най-евтината хидравлика на Шимано) започна да потъва повече отколкото трябва. Според мен това не е нормално.. отидох в гаранционния сервиз на Крос да ми я напълнят / обезвъздушат и чичката само ми отпусна лоста по-напред и каза "ей сега ти е нормален хода" , каза че нямало въздух , ако имало лоста щял да бъде много по-мек когато захващат накладките, а факт е че лостчето си е твърдо от момента на захапване.
Инетерсното в случая е, че хлътването е различно в различните моменти - не мога да разбера защо ?? По закона на Мърфи , когато отидох в сервиза хлътването беше минимално и наистина изглеждаше че няма нужда от намеса, но от време на време лоста ми потъва почти до кормилото ! Понякога като припомпя спирачката се оправя минимално , но понякога не се оправя въпреки припомпването.
Та, според вас спирачката е калпава или има нужда от напълване ? Също така ако тази процедура ще трябва да се прави по 2 пъти годишно , то по-добре да си купя блийдинг кит , че по 25лв на пълнене не е никак малко..