Хлътване на лостче на задна хидравлика ?

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Хлътване на лостче на задна хидравлика ?

Мнениеот Fujitzo » Чет Юли 25, 2013 12:52 pm

Здравейте,

Почти от самото начало откакто си купих колелото задната спирачка - Шимано 395 (най-евтината хидравлика на Шимано) започна да потъва повече отколкото трябва. Според мен това не е нормално.. отидох в гаранционния сервиз на Крос да ми я напълнят / обезвъздушат и чичката само ми отпусна лоста по-напред и каза "ей сега ти е нормален хода" , каза че нямало въздух , ако имало лоста щял да бъде много по-мек когато захващат накладките, а факт е че лостчето си е твърдо от момента на захапване.

Инетерсното в случая е, че хлътването е различно в различните моменти - не мога да разбера защо ?? По закона на Мърфи , когато отидох в сервиза хлътването беше минимално и наистина изглеждаше че няма нужда от намеса, но от време на време лоста ми потъва почти до кормилото ! Понякога като припомпя спирачката се оправя минимално , но понякога не се оправя въпреки припомпването.

Та, според вас спирачката е калпава или има нужда от напълване ? Също така ако тази процедура ще трябва да се прави по 2 пъти годишно , то по-добре да си купя блийдинг кит , че по 25лв на пълнене не е никак малко.. :(
Fujitzo

Рейтинг: 1303

Re: Хлътване на лостче на задна хидравлика ?

Мнениеот idaivan » Чет Юли 25, 2013 1:10 pm

Има въздух. И не е калпава, за цената си е повече от добра.
Еverything is possible!!!
Аватар
idaivan

Рейтинг: 1355

Мнениеот bio » Чет Юли 25, 2013 1:32 pm

Fujitzo написа:Също така ако тази процедура ще трябва да се прави по 2 пъти годишно , то по-добре да си купя блийдинг кит , че по 25лв на пълнене не е никак малко.. :(

ето ти bleedkit за по-малко от левче. маркучле може да потърсиш от някакви магазини за акваристика или подобни ...
иначе 6лв струваше май чашката от Shimano ...
успех !!!
анти-каски !!!
Аватар
bio

Рейтинг: 2000

Мнениеот PtD » Чет Юли 25, 2013 3:49 pm

bio написа:ето ти bleedkit за по-малко от левче.

Къде? :)
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот bio » Чет Юли 25, 2013 4:25 pm

забравих да сложа линка ... http://www.bikesmoveus.com.au/showthrea ... ano-brakes
анти-каски !!!
Аватар
bio

Мнениеот halcor » Пет Юли 26, 2013 3:31 pm

Аз успявам да блийдна Авид Х0 само с две 20 кубикови спринцовки, методът е на практика същия като от посочения линк.

ДОТ5.1 = 10лв в ОМВ.

Това ми е първата хидравлика, която обслужвам сам, никакви ядове, само първия път беше малко бавно докато свикна. Никакви специални накрайници, има суперминимален разлив като махам спринцовката, с която вкарвам флуид, попива се лесно с кухненска хартия.

Ползвайте очила и ръкавици, дотът е гадна работа!

Благодарности на Райко от магазин Колелото, че ме светна на този метод с кратко и много точно обяснение :beer:
Аватар
halcor

Назад към Веломеханик