Как да си развия спекъл педал

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Как да си развия спекъл педал

Мнениеот MacLeod » Пет Юли 26, 2013 10:27 pm

Здравейте,
десния педал няма развиване ( поне с ключа с който разполагам ).
Знаете ли какво бих могъл да направя за да го развия ? Може би да използвам някакъв спрей ? А може би по - дълъг ключ ? Ако има някакъв магически спрей да свърши работата би било супер. Все пак химията е напреднала в днешно време.
Аватар
MacLeod

Рейтинг: 1785

Re: Как да си развия спекъл педал

Мнениеот spirov92 » Пет Юли 26, 2013 10:44 pm

Аз бих пробвал спрей от сорта на WD-40 и по-дълго рамо.
spirov92

Рейтинг: 2000

Мнениеот MacLeod » Пет Юли 26, 2013 11:51 pm

По - голям ключ нямам. А WD - 40 не помага, пък и не си представям как би помогнало. То няма откъде да влезне в резбата въобще. Тя е здраво стегната и спекла... Явно трябва да ходя на механик с голям ключ. Дано той да успее поне.
Аватар
MacLeod

Мнениеот Hell_Man » Съб Юли 27, 2013 2:31 am

MacLeod написа:По - голям ключ нямам. А WD - 40 не помага, пък и не си представям как би помогнало. То няма откъде да влезне в резбата въобще. Тя е здраво стегната и спекла... Явно трябва да ходя на механик с голям ключ. Дано той да успее поне.

Аз го развих с тръба, в която пъхнах ключа и направих около 2 м. рамо. И командировах гаджето да държи контра на другия педал. Така помръдна.
did написа:А аз да питам, щото си омазах каплата с пръжки, трябва ли освен да си полирам калодките и да си шкуртаковам шината?

uCkPeH написа:Пръжки не беше ли джумерки ? Меглио-то и тях ще махне :agree:

Hell_Man

Рейтинг: 1563

Мнениеот MIKEY MOUSE » Съб Юли 27, 2013 7:23 am

"...Аз го развих с тръба, в която пъхнах ключа и направих около 2 м. рамо. И командировах гаджето да държи контра на другия педал. Така помръдна."

... и добре е да се знае ,че при прилагане на горната технология , над 80% от нормалните ключове 15 се чупят! Има специални плоски ключове , усилени и с по дълго рамо. Не мога да си позволя да давам тук /във Форума/ акъл, горенаписаното -само за сведение. :wavey:
PRO ARIS ET FOCIS / ЗА ОЛТАРИТЕ И ДОМАШНИТЕ ОГНИЩА/- ЗА ОТЕЧЕСТВОТО!

Ако искаш да разсмееш Господ, разкажи Му за плановете си !
Аватар
MIKEY MOUSE

Рейтинг: 1637
Местоположение: В един измислен свят-само за усмихнати и без модератори

Мнениеот MacLeod » Съб Юли 27, 2013 8:57 am

Явно нещо такова ми трябва. Само че нямам идея откъде да си взема. Имам спомени че Райко във веломагазин "колелото" боравеше с един огромен ключ за педали. Явно е от тези плоските и подсилените.
Аватар
MacLeod

Мнениеот novice » Нед Юли 28, 2013 5:01 pm

С обикновен плосък ключ 15-ка и с леко, методично почукване с чук става. Просто лекото почукване на чука е достатъчно за да "разбие" "спичането". Но наистина трябва да се внимава да не се взривят железариите. :D
А и зависи колко зверски е затегнат тоя педал. Може да пробваш и с плосък френски ключ от малките (големият обикновено не влиза между курбела и педала), чиято дръжка да сложиш в тръба, за да имаш по-дълго рамо.
Изображение
Аватар
novice

Рейтинг: 1960

Мнениеот MacLeod » Нед Юли 28, 2013 7:15 pm

Все пак го развихме накрая. С голям напън на шестограма от обратната страна на педала.
Благодаря за отговорите.
Аватар
MacLeod

Назад към Веломеханик