Премахване на триене

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Премахване на триене

Мнениеот milendragomirov » Пет Авг 02, 2013 7:59 pm

viewtopic.php?f=4&t=142715 В тази тема се спомена за триене на накладките в диска.Но пир мен проверих и диска не е крив ни най-малко как се прави реглаж така че триенето да изчезне. :agree: Спирачката ми е механична дискова.
Горд собственик на Cross Enduro
Аватар
milendragomirov

Рейтинг: 1160

Re: Премахване на триене

Мнениеот Falcor » Съб Авг 03, 2013 9:32 am

Разхлабваш болтовете държащи апарата към преходника. Натискаш спирачката и фиксираш лостчето с ластик примерно да седи натиснато. Затягаш болтовете обратно. Резултата трябва да е центриран диск спрямо накладките на апарата.
Изображение
Аватар
Falcor

Рейтинг: 1686

Мнениеот PtD » Съб Авг 03, 2013 10:20 am

В добавка ще кажа, че производителите препоръчват да се натисне и отпусне лостчето няколко пъти, преди да се задържи в натиснато положение. Освен това ластик не е необходим, понеже спокойно може да се държи с едната ръка, докато се затягат болтовете с другата.

И последно: понякога буталата се движат асиметрично (когато от едната страна се движат по-трудно), тогава вече трябва корекция според случая.
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Рейтинг: 2000

Мнениеот milendragomirov » Съб Авг 03, 2013 2:29 pm

Благодаря много за съвета помогна центрирах я :beer:
Горд собственик на Cross Enduro
Аватар
milendragomirov

Рейтинг: 1160

Назад към Веломеханик