RST GILA PRO TNL или RST GILA T8

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

RST GILA PRO TNL или RST GILA T8

Мнениеот nefarian » Сря Сеп 11, 2013 1:18 am

Искам вилката да не е нито твърда , нито мека.68-70 кг съм, 170мм съм висок.Ако имате опит с тези двете да ми препоръчате и да ми кажете коя е от по-висок клас и повече информация по отделно.
Гледах 5 клипчета за Про ТНЛ от който на 3 се оплакваха от нея, че е с твърди пружини, дори гледах като карат може да се каже , че едвам ма едам се свиваше, на другите 2 вървеше добре.Ето едно от тях http://www.youtube.com/watch?v=E6k0ARQvjIQ това нормална работа ли е?.А момче я има същата и ми казва , че от 100мм ход му била влизала 90мм при най-мека регулировка от врътката, което според мен не е нормално.Сега гледам клипче за Т8 http://www.youtube.com/watch?v=YvsCZxKrjw4 .Чувам някакви звуци , но не мога точно да разбера дали са от вилката или от педалите като почва да върти като удря по рязко.Като гледам това ми се струва добре поне според мен дайте вие мнение дали това е нормалната и работа по този терен.Мисля че имате база за сравнение.Бюджета ми е до 100 лв. (колкото е Т8) :Д
nefarian

Рейтинг: 986

Re: RST GILA PRO TNL или RST GILA T8

Мнениеот chochkoto_e1 » Сря Сеп 11, 2013 8:46 am

за RST GILA PRO TNL нищо не мога да кажа но за T8-цата с която сам в момента работи същото като на клипа а вече е на 3 години и е правена само една профилактика но пък и има своите минуси държи само 160мм диск ( нищо че я карам с 185 от доста време ) и по някога когато направи 1 см вход и не излиза това го забелязах и на клипа. това е моето мнение за тази вилка
chochkoto_e1

Рейтинг: 1094

Мнениеот nefarian » Сря Сеп 11, 2013 9:39 am

chochkoto_e1 написа:за RST GILA PRO TNL нищо не мога да кажа но за T8-цата с която сам в момента работи същото като на клипа а вече е на 3 години и е правена само една профилактика но пък и има своите минуси държи само 160мм диск ( нищо че я карам с 185 от доста време ) и по някога когато направи 1 см вход и не излиза това го забелязах и на клипа. това е моето мнение за тази вилка

Мерси за отговора.
Относно ТНЛ, няма инфо в гоогле (от България) като и напиша името и дам на държави на страници от БГ нищо....
nefarian

Мнениеот sonscp » Сря Сеп 11, 2013 2:25 pm

Тези звуци на клипа с т8-цата със сигурност не са от вилката.
Аз карам с т8 трета година и нямам проблеми. Минуса при моята е, че има лека корозия на десния стеншън (захабяване), но това е нормално за такъв клас вилки и не пречи на работата. Също така и Preload-ите не вършат никаква работа и не регулират нищо (а уж трябва). :dontknow:
Аватар
sonscp

Рейтинг: 1434

Мнениеот nefarian » Сря Сеп 11, 2013 6:28 pm

sonscp написа:Тези звуци на клипа с т8-цата със сигурност не са от вилката.
Аз карам с т8 трета година и нямам проблеми. Минуса при моята е, че има лека корозия на десния стеншън (захабяване), но това е нормално за такъв клас вилки и не пречи на работата. Също така и Preload-ите не вършат никаква работа и не регулират нищо (а уж трябва). :dontknow:

Е как така не регулират, да не би врътките ти нещо да не са фред или да не работят.А и доколкото мисля трябва да са на една и съща степен да съвпадат. Да не би едната да е на 1 степен другата на 2-ра или трета.Те общо колко степени има само две? Твърда и мека или има няколко на твърдост и мекост?

А можеш ли да ми кажеш как са пружините ти, твърди ли са , меки ли са или са като на клипчето?.Като нова как е била , след 3 години как е ?
Аз дори преди 3 дни разбрах, че има вилки с по 1 пружина.Направо онемях :dontknow: как така с една.Определено държа да са 2 и май ще си купвам T8.
А да те питам също гледам http://eshop-gorgona.com/bg/velosipedi/ ... -t8-0.html пише с 120 ход, а в една тема от форума някой беше дал инфо , че е с 80 защото сегашната ми е с 80 и общатата и дължина + стержена ми е точно 59мм? Можеш ли да ми кажеш твоята с колко е и също да ми кажеш цялата и дължина + стержена , защото в този сайт не е дадена

" Горни тръби: 30 mm ,изработени от стомана STKM , хромирани". Това са тези където са врътките на тях нали?
nefarian

Мнениеот plamengatev » Сря Сеп 11, 2013 8:11 pm

според мен вземи един хср и ще си по-добре :agree:
Е да, то и на бисквитите "Катеричка" пише Катеричка, ама като ги отвориш има ли катеричка?(ебаси изречението). Да не говорим, че Сътур в 99% от случаите имат фабричен луфт, та по-скоро е странно да нямат, а не да имат.[/quote]
plamengatev

Рейтинг: 1192

Мнениеот nefarian » Чет Сеп 12, 2013 9:08 am

plamengatev написа:според мен вземи един хср и ще си по-добре :agree:

Никакъв шанс
nefarian

Назад към Веломеханик