Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.
Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20
Здравейте, съфорумци ! Имам един малък въпрос за вилката отгоре понеже когато е по студено вилката работи много мудно. Мога ли да махна едната пружина от единия ботуш и да е само с една пружина дали това ще е проблем за вилката, защото когато скачам от някъде вилката на един мой приятел пука а тя е с пружина в единия ботуш "Sr Suntour XCR" . Вилката е обслужвана няколко пъти и пак работи мудно като е по студено.
От този клас вилки толкова, всички ще работят мудно в студа, а относно за една пружина на мен ми се струва рисковано и глупаво
Е да, то и на бисквитите "Катеричка" пише Катеричка, ама като ги отвориш има ли катеричка?(ебаси изречението). Да не говорим, че Сътур в 99% от случаите имат фабричен луфт, та по-скоро е странно да нямат, а не да имат.[/quote]
Проблема е основно от втвърдяване на семерингите. Частично може да го решиш със смазване по време на самото каране. Силиконов или тефлонов спрей, някоя и друга капка тънко масло за вилки. Пружините на ХСМ-а и без това са си меки, и ако не си 35 кг. по добре да ги ползваш и двете.
Животът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите в които ти спира дъха!
Най-разумният вариант. Аз до скоро с моя хср преди и след всяко каране избърсвам стеншъните и смазвам със силиконов спрей
Е да, то и на бисквитите "Катеричка" пише Катеричка, ама като ги отвориш има ли катеричка?(ебаси изречението). Да не говорим, че Сътур в 99% от случаите имат фабричен луфт, та по-скоро е странно да нямат, а не да имат.[/quote]