Вилка Sr Suntour XCM

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Вилка Sr Suntour XCM

Мнениеот PaulWalker » Чет Сеп 12, 2013 3:12 pm

Здравейте, съфорумци ! Имам един малък въпрос за вилката отгоре понеже когато е по студено вилката работи много мудно. Мога ли да махна едната пружина от единия ботуш и да е само с една пружина дали това ще е проблем за вилката, защото когато скачам от някъде вилката на един мой приятел пука а тя е с пружина в единия ботуш "Sr Suntour XCR" . Вилката е обслужвана няколко пъти и пак работи мудно като е по студено.
PaulWalker

Рейтинг: 1200

Re: Вилка Sr Suntour XCM

Мнениеот plamengatev » Чет Сеп 12, 2013 5:28 pm

От този клас вилки толкова, всички ще работят мудно в студа, а относно за една пружина на мен ми се струва рисковано и глупаво :crazy:
Е да, то и на бисквитите "Катеричка" пише Катеричка, ама като ги отвориш има ли катеричка?(ебаси изречението). Да не говорим, че Сътур в 99% от случаите имат фабричен луфт, та по-скоро е странно да нямат, а не да имат.[/quote]
plamengatev

Рейтинг: 1192

Мнениеот Yavkata » Пет Сеп 13, 2013 8:45 am

Проблема е основно от втвърдяване на семерингите. Частично може да го решиш със смазване по време на самото каране. Силиконов или тефлонов спрей, някоя и друга капка тънко масло за вилки. Пружините на ХСМ-а и без това са си меки, и ако не си 35 кг. по добре да ги ползваш и двете.
ИзображениеИзображениеЖивотът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите в които ти спира дъха!
Аватар
Yavkata

Рейтинг: 2000

Мнениеот plamengatev » Пет Сеп 13, 2013 9:04 am

Най-разумният вариант. Аз до скоро с моя хср преди и след всяко каране избърсвам стеншъните и смазвам със силиконов спрей
Е да, то и на бисквитите "Катеричка" пише Катеричка, ама като ги отвориш има ли катеричка?(ебаси изречението). Да не говорим, че Сътур в 99% от случаите имат фабричен луфт, та по-скоро е странно да нямат, а не да имат.[/quote]
plamengatev

Рейтинг: 1192

Мнениеот target410 » Пет Сеп 13, 2013 11:07 am

plamengatev написа:Най-разумният вариант. Аз до скоро с моя хср преди и след всяко каране избърсвам стеншъните и смазвам със силиконов спрей

+1
И аз така правя на моя ХЦМ, използвам силиконов Балистол или Оражейна смаска "Сокол" и двете вършат една и съща работа и помагат осезаемо!
target410

Рейтинг: 1200

Назад към Веломеханик