Какво ни трябва при смяната на рамка?

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Какво ни трябва при смяната на рамка?

Мнениеот bojurishte » Сря Окт 30, 2013 5:22 pm

Здравейте колеги, прочел съм много от темите, но точно конкретизирана такава тема събрана компактно в едно до този момент няма.
Предстои ми смяна на рамката на велосипеда и съм решил да правя всичко сам и с помощта на приятели. За целта искам да онагледя всичко, за да бъде в помощ на други колеги.

1. - Вече сте решили да сменяте рамката си по една или друга причина. В моята тя бе нуждата от по-голяма. Досегашната ми беше 21.5" Drag Grand Canyon - вариантите върху които можете да преминете при рамките за 28 капли са общо 3 (известни ми на мен) 23", 23.6", 24" и най-огромният - 25.2". Аз избрах 23.6 или сантиметровият му еквивалент - 60. Ако сте висок и с повече килограми, задължително гледайте отвесната тръба да е с геометрия възможно най-перпендикулярна спрямо земята.

Важни неща при избора на рамка:

Проверете вашата Оувърсайз ли е или Нормълсайз - за целта вземете шублер и премерете вътрешната страна на фронталната тръба. За предпочитане са правите чела, при тях чашките са поне наполовина по-евтини. Ако обаче ще местите старите си - няма проблем.

Свалете колчето на седалката си и вижте с какъв диаметър е то - следете рамката да е със същият. От там следва и размера на скобата на декланшора.

Голяма част от рамките 28" нямат ухо за задна дискова спирачка или пък обратното - нямат уши за В-брейк.

Ето моято колело:

http://media.snimka.bg/s1/2757/031758552-big.jpg

Новата ми рамка е BBF Barcelona - страхотна лека рамка - която довечера ще ви снимам.

Уикенда започвам смяната - давайте съвети, за да сме полезни на другите после. А и на мен де :-)
bojurishte

Рейтинг: 1216

Назад към Веломеханик