Проблеми с Formula DC-52

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Проблеми с Formula DC-52

Мнениеот EaSy F. » Вто Ное 26, 2013 11:03 pm

До скоро гореспоменатата главина ми правеше половин оборот свободен ход и веригата прескачаше при повече напън.Мислех си че веригата е усукана и се мъче да излезе извън венчето,но не.Припомних си че последният път като отварях главината изцяло баща ми се оправяше с храповия механизъм и се сетих че под кученцата беше сложил малко повече грес и + това пластинката която надига кученцата в края около 5мм се беше счупила и не обхващаше 3тото кученце.вчера отворих отново главината и 1вото нещо което видях беше че кученцата едвам излизаха защото греста ги прилепяше към леглата им.2рото.....изобщо не ми хареса Изображение Изображение кученцата бяха ИЗЯЛИ местата където зацепват.И така има ли поне още малко живот в шлица или е прекалено късно :dontknow: също ми предлагаха и с триъгълна пила да се опилят ръбовете където са "събрали"метала.Дали е възможно? :dontknow: :D
P.S:пластинка за кученцата си направих от тънка халка за ключове :rofl:
EaSy F.

Рейтинг: 1220

Re: Проблеми с Formula DC-52

Мнениеот marsa » Вто Ное 26, 2013 11:34 pm

Този фриихъб е за кофата. За да го поправяш с пила трябва да махнеш адски много материал и реално да направиш нова форма на зъбците, което ще има спорен резултат и е непостижимо в домашни условия. Ако само ги позагладиш няма да има полза. Във фриихъба се смазва само с масло и то доста малко.

На въпроса дали може да се кара така още - доколкото прецениш че е безопасно (да не се очистиш от неочаквано прескачане). Поне по картинка аз директно бих го хвърлил.
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Рейтинг: 2000

Мнениеот PtD » Сря Ное 27, 2013 1:46 am

marsa написа:Този фриихъб е за кофата.... Поне по картинка аз директно бих го хвърлил.

+1
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот subritual » Сря Ное 27, 2013 11:40 am

:offtopic:
Много съм недоволен от това, че рециклирането в България никакво го няма... :bawling:
Всички тия части трябва да се пращат обратно там, откъдето са дошли.
ПС: Добре, че са циганите...но само за металите.
Аватар
subritual

Мнениеот APD » Чет Ное 28, 2013 12:20 am

EaSy F. написа:До скоро гореспоменатата главина ми правеше половин оборот свободен ход ...

На колко километра е? Имал съм до момента две така износени на под 10,000км и определено си бяха пародия на главини.
APD

Рейтинг: 977

Мнениеот EaSy F. » Чет Ное 28, 2013 11:18 am

на не малко километри е но ме съмнява това че кученцата не излизаха докрай и така стоят на ръбчето и като прескочи и ги заглажда ако си бях направил пластинка още преди 2 месеца нямаше да изглежда така ;\ :D
EaSy F.

Рейтинг: 1220

Назад към Веломеханик