Зациклил рибаунд

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Зациклил рибаунд

Мнениеот dhracer80 » Сря Дек 18, 2013 2:11 pm

Здравейте,
Предлагат ми вилка Marzocchi Bomber vf2 с зациклил рибаунд. Момчето казва че това се е получило след каране в кал. Описа ми проблема като кал и пясък,заседнали на това място. Трябва ли да ме притеснява и може ли да е нещо по-сериозно. Моля ПОМАГАЙТЕ!!!!!! :bowdown:
dhracer80

Рейтинг: 1100

Re: Зациклил рибаунд

Мнениеот msniki » Сря Дек 18, 2013 9:12 pm

Ми да го развърти леко с клещи тогава ако е така. Най лесното.
Понякога в най крайно положение, ако се остави продължително време става така.
Винаги може да е нещо по сериозно, една профилактика и ще се разбере най лесно.
:agree:
Аватар
msniki

Рейтинг: 1397

Re: Зациклил рибаунд

Мнениеот WhiteBoy » Сря Дек 18, 2013 10:46 pm

И аз имах същия проблем на моята вилка (и аз съм с vf2). Преди като взех вилката си настроих ребаунда на най-бавен и си зацикли. Напъвах го малко със клещите, ама ме беше страх да не го откъртя. Отворих вилката и там в патрона на ребаунда в края има едно кръгличко такова със 3 елипсовидни дупки. Взех една дълга отверка и бръкнах в едната дупка (елипсовидната) и напънах съвсем леко и се оправи. После едно пишлеме ми разбута ребаунда и зацикли разбира се :eyebrow: Този път го напънах с клещите здраво и се завъртя. Не препоръчвам да го правиш с клещи, ама ако не си цениш вилката и си хамалин давай с клещите :D
Аватар
WhiteBoy

Рейтинг: 1147

Назад към Веломеханик