Здравейте,
Сглобявам си нов байк, като рамката е Specialized Stumpjumper Evo. За голяма моя радост открих, че рамката не е със стандартно BSA средно, а с PressFit30, което е много подобно на BB30 (и двете ползват курбели с 30мм диаметър на оста, като повечето курбели даже стават и на двата стаднарта), но на PF30 лагерите са в пластмасови кожуси, които влизат в рамката.
Курбелите, които имам са Срам стандартни за Спешълайзд, а средното което купих е FSA. Сигурно и там ще имам проблеми с нагласянето на чейнлайна, тъй като са хиляди спейсъри и шайбички и т.н, но не е това основния проблем, който имам.
Доколкото чета из форумите, ББ30 и ПФ30 редовно издават ужасни скърцащи звуци, като повечето производители вече препоръчват въпросните средни да се лепят. В тази тема са описани разни проблеми и начини на монтаж, като най-препоръчвано за монтажа е едно лепило на Перматекс, което за щастие го има в ЕМкомплект33. Спешълайзд пък, явно са почнали да препоръчват въпросното средно да се лепи с епоксидно лепило на 3м, но това май е само за техните карбонови рамки - http://service.specialized.com/collater ... 1_revC.pdf
Въпросът ми е някой дали има опит с въпросната система и съответно да сподели какво работи и какво не? Колелото мисля да го сглобявам при Пацо от Вело09, та главно разчитам на неговия опит, но допълнителна информация няма да ми е излишна.