Здравейте колеги,проблема ми не е много голям но ще ми е интересно и вашето мнение.
Преди време като си карах колелото колега който караше зад мен ми каза,че страшно много ми се криви гумата и да взема да си изправя каплата!Погледнах задната си гума и наистина доста замяташе и се учудих много защото и гумата и каплата са ми доста добри.
Гумата е CONTINENTAL RACE KING 29” x 2,20
Капли CROSSER X6 - ALLOY 6061T6 (32 отвора)
При оглед и замерване на каплите не открих никаква кривина,а замяташе само гумата,помислих,че като съм я монтирал на каплата съм я монтирал накриво,спуснах гумата,пооправих я,всичко изглеждаше шест и като я напомпих пак пак започна да мята.Така си я карам вече около два месеца но снощи си мислих колко ли лепенки може да носи една вътрешна гума а мойта е вече със пет шест лепенки и при поредното пукане от тръни или бабини зъби като я напомпя да видя къде е спуканото самата гума изглежда доста крива от самите лепенки.Та въпросът ми е-възможно ли е от вътрешната гума която е със доста лепенки да се отразява и на външната гума като кривина или самата външна гума се изкривява следствие на нещо друго?
Ако темата ми не е във правилния раздел моля админа да я премести!