Крива външна гума ???

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Крива външна гума ???

Мнениеот neddelev » Пон Яну 06, 2014 11:46 am

Здравейте колеги,проблема ми не е много голям но ще ми е интересно и вашето мнение.
Преди време като си карах колелото колега който караше зад мен ми каза,че страшно много ми се криви гумата и да взема да си изправя каплата!Погледнах задната си гума и наистина доста замяташе и се учудих много защото и гумата и каплата са ми доста добри.
Гумата е CONTINENTAL RACE KING 29” x 2,20
Капли CROSSER X6 - ALLOY 6061T6 (32 отвора)
При оглед и замерване на каплите не открих никаква кривина,а замяташе само гумата,помислих,че като съм я монтирал на каплата съм я монтирал накриво,спуснах гумата,пооправих я,всичко изглеждаше шест и като я напомпих пак пак започна да мята.Така си я карам вече около два месеца но снощи си мислих колко ли лепенки може да носи една вътрешна гума а мойта е вече със пет шест лепенки и при поредното пукане от тръни или бабини зъби като я напомпя да видя къде е спуканото самата гума изглежда доста крива от самите лепенки.Та въпросът ми е-възможно ли е от вътрешната гума която е със доста лепенки да се отразява и на външната гума като кривина или самата външна гума се изкривява следствие на нещо друго?
Ако темата ми не е във правилния раздел моля админа да я премести!
neddelev

Рейтинг: 1187

Re: Крива външна гума ???

Мнениеот marsa » Пон Яну 06, 2014 1:58 pm

Явно има криви гуми от този модел. Ето тема със същият проблем, има и възможни решения, които да пробваш:
viewtopic.php?f=4&t=148053
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Рейтинг: 2000

Мнениеот outfaced » Пон Яну 06, 2014 3:59 pm

Мдааа ... и аз се набутах с тия. :banghead:
Фърлих ги най накрая.

Вътрешната гума не може да изкриви външната, колкото и лепенки да има.
Изображение Изображение
продавам: разни неща
Аватар
outfaced

Рейтинг: 2000

Мнениеот xcrider » Пон Яну 06, 2014 5:38 pm

Мой приятел имаше монтиран Conti Mountain King като безкамерна на шина Ztr Crest и при негово падане, балона стана брутално крив на едно място, почти опираше в арката на вилката. Свалихме я и проверихме да няма нещо по борда на гумата и на каплата, надухме и пак същото. Сякаш каракаса на гумата се е изметнал.
xcrider

Рейтинг: 1256

Мнениеот angel666 » Пон Яну 06, 2014 6:07 pm

Явно на Continental-ите им има нещо
един приятел има Moutain king 2.4 и се криви много особено като е със по-ниско налягане
аз съм с Xking 2.4 и на мен също ми мята леко пробвах да я наместя като я спаднах, но нищо :dontknow:
Аватар
angel666

Рейтинг: 1159

Назад към Веломеханик