Моля за съвет

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Моля за съвет

Мнениеот laik » Пон Яну 06, 2014 7:20 pm

Здравейте!Миналата пролет си купих Drag ZX-1.Мой приятел си смени амортисьорната вилка с нова и аз си сложих старата му,като за целта си купих и лапа,но не съобразих,че така захвата на кормилото ще ми дойде по-далеч.Издърпал съм си седалката максимално напред,но пак позицията ми е доста наведена.Въпроса ми е дали да сменя лапата с по-къса или мога да сменя кормилото с такова: http://www.velo-m.net/product.php?ProductID=3439 ? Ако кормилото е удачен вариант,трябва ли да сменям скорости и спирачки или са съвместими с тези на моето кормило?
laik

Рейтинг: 1200

Re: Моля за съвет

Мнениеот Ozzie » Пон Яну 06, 2014 7:35 pm

смени си лапата
много по- лесно и бързо е
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот laik » Пон Яну 06, 2014 8:32 pm

А иначе ако се спра на варианта "кормило",трябва ли да сменям нещо или да добавям.Все пак обикновеното кормило завършва с грип,а при това ми се струва,че подредбата е по-различна.Някаква тапа и трябва да има или нещо друго.А иначе удобно ли е за каране това кормило?
laik

Мнениеот deadlyarrow » Пон Яну 06, 2014 8:48 pm

Грип със тапа. :D И зависи от захвата, широкия или малкия ти е лапата.Но ДА по-добрия вариант е лапа. :beer:
Викаш бил съм ненормалния, xax bitch аз съм идеалния
deadlyarrow

Рейтинг: 1174

Мнениеот marsa » Пон Яну 06, 2014 8:54 pm

Лично според мен тези кормила са недоразумение. Ето тук има дискусия (за съжаление кратка и с малко участници) по темата:
viewtopic.php?f=3&t=142208

Дали ще можеш да ползваш старите си команди и лостчета зависи от конкретните модели и от това къде искаш да ги монтираш и как точно ще монтираш кормилото, вероятно ще можеш. Вместо стандартни ръкохватки може да ползваш гюделин.

Най-добре ако само отдалечеността ти е проблема си смени лапата.
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Рейтинг: 2000

Мнениеот laik » Вто Яну 07, 2014 2:48 pm

Благодаря за съветите!Явно ще сменям лапа :)
laik

Мнениеот Vorac » Сря Яну 08, 2014 9:28 pm

Аз да се обадя, че със смяната на лапата малко се променя усещането на колелото.

Става по-нестабилно, по-пъргаво - предната гума само чака да си помислиш и започва да завива (преувеличавам ... дъъ). Води се, че дългата лапа е оферта за шосе и за катерене, а късата - за спускане.

Не съм срещал човек, който да харсва дълги лапи, сравнено с къси :D .
Vorac

Рейтинг: 1513

Назад към Веломеханик