Пукане вилка

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Пукане вилка

Мнениеот trexarchu » Нед Яну 26, 2014 12:24 pm

Здравейте на всички!
Имам странен проблем доста отдавна, но сега ми хрумна да го оправя!
Проблема е следния с вилка зуум дх650, която карам на крос ти рекс [знам какви са ви мненията за това колело и окомпелктовката му, но ми върши работа за предвижване от точка А до точка Б] та проблема е, че при връщане има едно тряскане със специфично дзънкане :crazy: Мисля че е нормално се появява при най-нискък клас вилки след доста време каране-по мой наблюдения. :confused:
Всички ще кажете отвори я и пиши какво е положението, но :banghead: втори проблем отдолу на ботушите само единия болт се развива изцяло, докато другия е с превъртяла резба и няма отвиване :nono: Разпробиването му е задължително, и тъй като ще има ходене до стругар искам да ви питам конкретно, какво може да се направи като ремонт по тази вилка, за да спре да тряска? Стругар ще може ли да помогне ? И с какво?
Благодаря предварително на всички помогнали с малко или много!
Поздрави :beer:
C R O S S T - R E X
Аватар
trexarchu

Рейтинг: 1130

Re: Пукане вилка

Мнениеот Ozzie » Нед Яну 26, 2014 4:23 pm

Възможно е да не му е превъртяла резбата на другия, а да се налага да се държи главата, която е вътре. Беше 5 мм. или 6мм. инбус. Трябва ти подходящ удължител и инструменти или малко фантазия да си пригодиш нещо от подръчни такива.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Re: Пукане вилка

Мнениеот trexarchu » Нед Яну 26, 2014 9:19 pm

И всъщност коя е причината за трясъка ? :banghead: :smash:
C R O S S T - R E X
Аватар
trexarchu

Рейтинг: 1130

Назад към Веломеханик