joro66 написа:Налага ми се да развия чашката на средното движение от страната на венците, за да закрепя водача за веригата. Лошото е че отвътре зъбите за ключа са замазани, явно някой е пробвал да го развива преди това и не е успял (рамката я взех втора употреба с курбели и средно). Пробвах с тръбен ключ да я развива - след определено усилие - изтърва заради малката площ на стискане на ключа. Някакви идеи как да го развия (наясно съм че резбата е обратна)? Рамката е драг ф4м.
Ozzie написа:Ако направиш няколко среза радиално и след това да ги подсечеш аксиално, дали няма да се охлаби напрежението в резбата и последната да се разхлаби?
Така или иначе тази чашка е брак, дори и да я успееш да я развиеш, после по думите ти, няма да може да я завиеш.
Ами самата касета е здрава и не знам дали няма да се прецака така.
joro66 написа:Така..., не става нищо. Не знамкак са го стягали, но това нещо няма развиване. Хванах един пръстен с няколко точкови заварки за по удобно хващане с ключа и нищо. Отпускам се с цялата си тежест на половин метър рамо и не мърда. Накрая при по рязко натискане се скъсаха точковите заварки. Добрата новина е че не успях да прецакам нищо. Минавам на варианта са си направя един ISCG даптер с вътрешен диаметър около чашката и ще го прикапя на 4-5 места с CO-то.
Само дето някой средни касети не са с набити машинни лагери, а са на конуси, а и като цяло смелото удряне си е сериозна авантюра.MIKEY MOUSE написа:1.С подложка / бронз или алуминий/ удряш смело по оста. Лявата чашка е развита. Оста на средното движение излиза - най често с лагерите.
marsa написа:Само дето някой средни касети не са с набити машинни лагери, а са на конуси, а и като цяло смелото удряне си е сериозна авантюра.MIKEY MOUSE написа:1.С подложка / бронз или алуминий/ удряш смело по оста. Лявата чашка е развита. Оста на средното движение излиза - най често с лагерите.
Дясната чашка при някои касети е отделно, при други - едно цяло с тялото. Аз поне съм срещал повече от вторите. Според мен - заварявай смело за чашката с цената на ново средно. И без това май ще е по-добре да го замениш със 73мм средно, за да не си изместиш курбелите надясно заради водача.
Говори по-конкретно.MIKEY MOUSE написа:marse ,не плаши човека, не заблуждавай Форума и бъди щастлив!
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта