Наскоро си закупих поредният велосипед който ще реставрирам сам. То е с главина с вътрешни скорости и контра . Разглобих я до основи ,смазване с нова грес и всичко ,а после я сглобих успешно и сега си работи . Проблемът е че площадките на лагерите са почнали да сдават багажа .. Чува се и шум на празен ход който не е твърде сериозен засега и може да се кара спокойно ,но е ясно че по някое време ще трябва да я сменя .Въпроса ми е от къде мога да закупя 4- 5 скоростна главина за нормална цена НОВА .Предпочитам на шимано да е .(за stumney archer сигурно ще ми одерат кожата ако има изобщо )Въобще не знам механици и веломагазини в БГ където да продават такива, а в screambikes като гледам цените ми се гади (200+++).Тези главини не са от най- издръжливите решения за скоростна установка защото ако не се сменя греста и/или маслото всяка година около лагерите –и по точно около най-големият - много бързо сдават багажа площадките и после ходи я поправяй ....Мислил съм да я сложа на струг и с часовникарски осев камък да ги изполирам и после с по голям размер топчета да я сглобя . Това обаче е доста занимателно ...
Иначе нова главина не е проблем щом аз си я потдържам ,а много ми харесва как превключва стационарно .Идеално е за градско колело !