от mentalhead » Съб Мар 22, 2014 1:16 am
Проблема с драскотините по стеншъна, е че ако има остри ръбчета, те ще наранят прахоуловителите. Прокарай внимателно палец по драскотината, с месестата част, и виж дали ще усетиш някакво закачане. Ако няма такова, няма изобщо какво да го мислиш. Ако има нещо боцкащо по драскотината, оправянето е с водна шкурка. Киснеш я 10-15 минути във вода и както е мокра търкаш по драскотината, докато стане гладко на пипане. Аз лично бих започнал първо с 2000, ако не стане с 1500 и ако пак не стане с 1200. С 2000 пада доста търкане, но при мен имаше чудесен резултат на една наистина малка драскотина. А толкова фина шкурка си е безвредна за покритието стеншъна. Всъщност с 1200 също не би трябвало да има проблем в тази насока, от това което съм чел, но при мен не се наложи да прибягвам до нещо по-едро от 2000. А да, ако се прибегне до варианта с водна шкурка, е добре да не се започва с яко търкане, а да се види как се отразява триенето на шкурката с покритието на стеншъна. Все пак покрития всякакви. То това е очевидно де, но за всеки случай да напомня.