Avid Code R луфт в лостчето.

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Avid Code R луфт в лостчето.

Мнениеот windv » Вто Апр 08, 2014 9:23 am

При спирачка Avid Code R 2011 от този тип:
Изображение
Се получи доста голям луфт в лостчето, който е както напред-назад, така и нагоре-надолу.
Като го разглобих, видях че втулката около която се върти лостчето, се е износила.(на картинката долу, най-вляво)

Изображение

Някой виждал ли е някъде в България да се продава подобно нещо, да си е правил на стругар или да има резервни?
Ще съм благодарен на съдействие, защото сега съм си закрепил лостчетата да не ходят на където си поискат, с изрязани ластици от вътрешни гуми, което само до някаква степен върши работа .... ама нъц

Благодаря.
~~~o)Ѣ(o~~~
Велоделия - заигравки с хвърчалници :spin:
Аватар
windv

Рейтинг: 2000

Re: Avid Code R луфт в лостчето.

Мнениеот $tefcho » Нед Апр 13, 2014 12:20 pm

Здравей,
какво да ти кажа и аз имах едно джуси 5(но преди да се разлуфти беше на около 5-6 год. но поддържана) преди,и беше ходене по мъките да си намеря втулка... има два варианта: или си намираш лостче от счупена такава,или отиваш някъде където предлагат авид и питаш... колко ще ти струва да ти я поръчат (защото съм 80% сигурен ,че нямат)

Може нов модел спирачка да издържа по малко от старите такива... :rofl: (така е във всичко...нарочно ги правят новите неща да са калпави,за да си купиш ,пак нова, която не е никак ЕВТИНА )

Аз точно затова предпочитам 1 идея по старите модели или както казвам аз "златната среда" ,защото нито са много стари,нито пък са много кекави!

Това е лично мое наблюдение! (моля не ме погвайте :D )

Това е от мен :peace:

Поздрави: Стефан :beer:
Iron Horse Sunday Wc UCI Prodigy Rider
Продавам още: viewtopic.php?f=18&t=185893
viewtopic.php?f=19&t=185894&p=1062810#p1062810
* Чисто нови метални накладки за XT, XTR-никога не са монтирани: 30лв.
$tefcho

Рейтинг: 1216

Re: Avid Code R луфт в лостчето.

Мнениеот andycu » Нед Апр 13, 2014 12:51 pm

Аз имах подобен проблем с Коуд 5. В турайдърс ми го смениха(ама солено излезе за такъв дребен елемент-15лв). Доколкото знам се продават само в комплект. Наглед тези от снимкат и тези от Коуд 5-цата изглеждат еднакво, а и на елексирите са подобни.
Дано съм помогнал. Успех с намирането :agree:
Ambition is for people without a plan.
Продавам: Dartmoor Hornet Боен твърдак http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?f=16&t=166845
Аватар
andycu

Рейтинг: 1300

Назад към Веломеханик