Луфт при задната гума

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Луфт при задната гума

Мнениеот martinskii » Чет Апр 10, 2014 9:20 pm

Здравейте имам проблем с моето колело имам луфт при задната гума.Ще ме попитате сигурно за подробности та ще кажа това.На скоро сменях задна ос успешно карах известно време ,но обичам да ръчкам колелото по разни по-големи спускания или някой не много голям скок и в това казвам ,че задната капла е малко изкривена и си мислех ,че може би и от това е луфта и като взема да карам прав някой път гумата опира от едната страна на рамката и затова ми трябва помощ някой съвет как да намаля луфта или нещо което да помогне тъй като не разбирам много :)

Само да кажа карам крос фантом и съм с максималния размер гуми позволяващи да сложа за този крос
martinskii

Рейтинг: 1190

Re: Луфт при задната гума

Мнениеот sonscp » Пет Апр 11, 2014 4:17 am

Или е от лагерите, или просто оста се е счупила на две части. Занеси цялото колело на сервиз и ще ти отстранят проблема. Най-добре цяла нова главина, например като тази http://www.niko-bikes.com/shop/product. ... ductID=274 скъпичка е, но поне няма да имаш проблеми.
Не се занимавай да сменяш осите защото няма да постигнеш абсолютно нищо. Даже бих те посъветвал да смениш рамката, понеже повечето "фантоми" са с фабрично изкривени задници и може би от там идва проблема с честото чупене на оси. :agree:
Аватар
sonscp

Рейтинг: 1434

Мнениеот troll4et0 » Пет Апр 11, 2014 9:17 am

sonscp написа:Или е от лагерите, или просто оста се е счупила на две части. Занеси цялото колело на сервиз и ще ти отстранят проблема. Най-добре цяла нова главина, например като тази http://www.niko-bikes.com/shop/product. ... ductID=274 скъпичка е, но поне няма да имаш проблеми.
Не се занимавай да сменяш осите защото няма да постигнеш абсолютно нищо. Даже бих те посъветвал да смениш рамката, понеже повечето "фантоми" са с фабрично изкривени задници и може би от там идва проблема с честото чупене на оси. :agree:

Имам такава главина и точно,че изисква често регулиране на луфта и сервизиране...иначе си хлопа стабилно :dontknow:
:slug:
Аватар
troll4et0

Рейтинг: 1258

Мнениеот martinskii » Пет Апр 11, 2014 11:10 am

sonscp написа:Или е от лагерите, или просто оста се е счупила на две части. Занеси цялото колело на сервиз и ще ти отстранят проблема. Най-добре цяла нова главина, например като тази http://www.niko-bikes.com/shop/product. ... ductID=274 скъпичка е, но поне няма да имаш проблеми.

Ами не оста не е счупена проверих а лагерите са си на местата и те са си ок
martinskii

Рейтинг: 1190

Назад към Веломеханик