Неприятно скърцане...

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Неприятно скърцане...

Мнениеот x3mmaster » Пон Апр 14, 2014 12:34 pm

Та проблема ми е,че преди няколко дена ми се появи едно неприятно скърцане което не мога да локализирам от къде е.Имам някои съмнения,но ...
Та колелото е Interbike Victory (Знам,че не е колело ми някакво подобие,но все пак нямам много излишни пари ;д ) Та това скърцане се чува някъде от частта където се закрепя горната част на "амортисиорчето" и се появява само при въртене на педали и накланяне на колелото.В изправена позиция може да скачам да правя какво ли не,но няма помен от скърцането.Та или е от рамката или от връзката на задна с главна рамка според мен.Искам да знам дали е поправимо без да се охарчвам здраво,понеже имам и разбито движение (демек чука като въртиш педалите) и смятам да го сменя понеже всичко друго си е наред по колелото.Смятам на заплата да го закарам и до сервиза и въпреки,че знам отговора и че ще ми се изсмеят все пак да чуя и тяхно мнение.Та до тогава ще се радвам да споделите и вашите мнения.Ще прикрепя няколко снимки на мястото където се съединяват рамките,понеже нещо не ме "кефи" как има едно леко "разстояние".Благодаря ви предварително!

ИзображениеИзображениеИзображение
x3mmaster

Рейтинг: 1200

Re: Неприятно скърцане...

Мнениеот sonscp » Пон Апр 14, 2014 12:42 pm

Гресирай болта, който стои пред курбелите и свързва двете части на рамката.
Аватар
sonscp

Рейтинг: 1434

Мнениеот x3mmaster » Пон Апр 14, 2014 12:50 pm

Дали ще се оправи?Доста високо,чак до амортисиорчето излиза скърцането??За жалост нямам нужните инструменти да сваля курбелите,демек свалям болта който ги държи и там явно вече е нужна някаква скоба или и аз не знам.. а без да ги махна не мога да отвия този болт.Благодаря за бързия отговор!Други мнения дали има?А аз ще се опитам по-бързо да отида на сервиз,че е дразнещо..все едно карам старото легло на баба ми.. :D Предполагам при смяната на движението ще може да свалят и болта да го цапнат малко,а и без това ще свалят всичко около него! :)

П.П. Този "луфт","пропадане" там около болта нормален ли е?
x3mmaster

Мнениеот bio » Пон Апр 14, 2014 2:00 pm

карал съм подобно колело (първото ми). всичко, което описваш ... няма оправия. казвам ти го съвсем чистосърдечно без да желая да те обидя.
иначе може да прочетеш тази тема за средното и курбелите

а така се махат курбели

решението на всичките ти проблеми е ТВЪРДА РАМКА подходяща за твоя ръст + ново средно (тип касета).
анти-каски !!!
Аватар
bio

Рейтинг: 2000

Мнениеот djogobg » Пон Апр 14, 2014 2:35 pm

Само като седиш на седалката ли се чува скърцането или и когато си изправен?
warp 9.8
Аватар
djogobg

Рейтинг: 1306

Мнениеот x3mmaster » Пон Апр 14, 2014 8:54 pm

Та така!Днес се престраших да поскърцам из улиците и минах през едно велоателие.Евала му правя на човека!!
Каза,че проблема е от болта който съединява двете рамки!Напръска го малко,направих кръгче и никакъв помен от това скърцане!!
Много учудващо скърцането избиваше чак до амортисиорчето което беше странното в случея!Както и да е евала отново му правя на човека!
Със смяната на движението (ще сложа тип касета) ще изкараме болта и ще го смажем като хората за да няма проблеми!
Все пак благодаря на всички за отговорите! :beer:
x3mmaster

Мнениеот CartoonFox » Вто Апр 15, 2014 5:38 pm

Зарадвах се като разбрах, че не съм единствения с това "изобретение" :banana:
What does the Fox say?
Аватар
CartoonFox

Рейтинг: 1180

Назад към Веломеханик