Смяна на пружина на Boxxer

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Смяна на пружина на Boxxer

Мнениеот N.i.k.o.l.a » Чет Апр 17, 2014 7:58 pm

Здравейте, вилката е Boxxer rc 2014. Искам да попитам, когато се развие черната капачка на левия стеншън и се махне старата пружина. Трябва ли новата пружина да се маже с грес или не? Какъв? :popcorn:
Riding makes you feel free!
N.i.k.o.l.a

Рейтинг: 1173

Re: Смяна на пружина на Boxxer

Мнениеот Lostsoul923 » Пет Апр 18, 2014 6:59 pm

Не. Буташ пружината вътре и си готов. Маслото в ботушите ще свърши тази работа. :) Гледай термошлауха(гумичката) да е по средата на пружината за да не дрънка.
Аватар
Lostsoul923

Рейтинг: 1180

Мнениеот N.i.k.o.l.a » Нед Апр 20, 2014 7:06 pm

Днес забелязах нещо много странно. Вилката не се разпъва докрай. Има едни 3-4 мм мъртъв ход. Мисля си, да не би, когато я занесох на сервиз да сменят пружината с по-мека, да не са сложили нужните спейсъри и за това да се е получило това. Реших да попитам първо вас и чак тогава да отварям вилката, за да погледна как е вътре. А да, вилката е Boxxer. :popcorn:
N.i.k.o.l.a

Мнениеот N.i.k.o.l.a » Нед Апр 20, 2014 10:10 pm

Също така издава и един "чукащ звук" при каране. Вече съм почти сигурен, че е от пружината. Някой да знае къде могат да се намерят такa наречените "preload spacers" или поне размера им? :popcorn:
N.i.k.o.l.a

Назад към Веломеханик