Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.
Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20
Трябва ми вътрешния болт за курбел Sram X5, резбите и шлиците по чудо са ми здрави. Дайте идея при кого да питам за такъв болт в България. Може и съвет за някакъв съвместим с който да закърпя положението. Ама не както на снимката
10268680_10203025132860684_8841470817563219412_n.jpg (172.47 KiB) Прегледано 250 пъти
Като го гледам, подобен е. Моя прилича на цилиндър, дупката за шестограма влиза дълбоко в него. За разлика от този е разделен има един допълнителен болт дето се слага на обратна резба за контра върху него. Май главата на този е по дебела, около 19мм по рулетка.
Последна промяна tratto на Нед Май 18, 2014 7:51 pm, променена общо 1 път
Това, което смяташ че е за контра, според мен е част от самоекстракторен болт. Би трябвало да не е на обратна, а нормална (дясна) резба и представлява образно казано капачка с дупка, през която като развиваш държащия курбела болт, главата опира във въпросната част и изважда курбела от шлица. Пример: Във всеки случай никога не съм виждал курбел, който да има обратна резба в тялото.