Проблем с касетата

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Проблем с касетата

Мнениеот marto_bikeara » Пон Май 19, 2014 8:05 pm

Добър ден!
Днес реших да си измия колелото и при обезмасляването на касетата забелязах лек луфт на последните най-малки венчета,смисъл като блокирам касетата и пипна на последните две венчета леко се завъртат.Главината ми е shimano zee,a касетата е с 10 венци.Как мога да реша проблема според вас ?Според мен трябва да се позатегне касетата,но нямам инструмент за целта и затова реших да се допитам до вас.
Благодаря предварително !
marto_bikeara

Рейтинг: 1225

Re: Проблем с касетата

Мнениеот Ozzie » Пон Май 19, 2014 8:10 pm

Елементарно Уотсън!
Ако lockring-а се е разхлабил, вероятно ще можеш да го развиеш на ръка. Ако е така, очевидно, къде е проблема.
Решението - посещаваш сервиз, където да го затегнат или си купуваш инструмент и го стягаш сам.
Няма адекватни подръчни средства с които да го затегнеш в предписаните норми, а именно 40 Nm.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Re: Проблем с касетата

Мнениеот marto_bikeara » Пон Май 19, 2014 10:05 pm

Мерси много!И аз мислех,че това е проблема,но напоследък все се случва нещо,когато реша да се правя на майстор и то без да проверя или да се допитам какъв може да е проблема.Сряда ще посетя сервиз да ми го затегнат.
marto_bikeara

Рейтинг: 1225

Назад към Веломеханик