Здравейте.
Исках първия ми пост във форума да е по-различен, но ето, че се сблъсках с първия проблем основно генериран от моята лична нужда всичко да е перфектно.
Тази седмица си взех Cross Nomad. Във Варна съм и ме наваля един хубав дъжд с него. Реших да го измия хубаво и реших да използвам от онези обезмаслители, които продават по магазините. Изчистих до блясък всичко и омаслих с тънко минерално масло всички подвижни елементи.
Днес реших да отскоча до Аспарухово да видим как е да караш извънградско и ненадейно започна да се чува един тракащ звук от задното колело. Прибирах се бързичко и го изчистих наново, огледах добре - не видях проблем. Не винаги, но на към 2-3 оборот се чува това - все едно има малко камъче в гумата (ще ме извиняват про-тата за сравнението). Измих добре с топла вода и омаслих наново участъка, веригата и обтегача. Опитах максимално да изолирам проблема и разкачих спирачките мислейки, че е от тях. Резултат - никакъв.
Можете ли (знам, че с обяснение във форум и на сляпо е малко трудно) да ми дадете насока къде да погледна и какво да правя? Маслото ли е грешно, нещо с обезмасляващия препарат ли съм прецакал или е въпрос на настройка?
Главината ми според външния вид е Shimano Acera FH-M290 7spd (лепенките са се разпаднали и не се чете).
Подрави и приятна вечер,
Недко.