Хидравлични дискови спирачки, задържат.

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Хидравлични дискови спирачки, задържат.

Мнениеот Divaka » Пон Юни 09, 2014 1:13 pm

Миналата година есента си купих Cross Grip 130 с хидравлични дискови спирачки AVID ELIXIR 3 и не съм минал повече от 50км с него, проблема е че като стане по-топло времето спирачките задържат здраво без да са натиснати и карането става невъзможно, в момента е 27 градуса външната температура, а колелото стои в помещение в което температурата е дори и по-висока, не мога да закарам колелото да го регулират от там където го купих, има ли някакъв начин да ги оправя сам колкото да мога да го закарам до сервиза или да чакам някой по хладен ден :D

Като е студено времето върви гладко, стопли ли няма въртене, все едно някои ми е натиснал спирачките... :dontknow:
Divaka

Рейтинг: 1200

Re: Хидравлични дискови спирачки, задържат.

Мнениеот Boyan1984 » Вто Юни 10, 2014 8:35 am

Купувайте си Шимано :evil:
Let's fucking DIE!
Boyan1984

Рейтинг: 2000

Мнениеот evin » Вто Юни 10, 2014 8:52 am

Имах подобен ефект при моите Hygia Aspire, но зимата - на студено. Лостчетата задържаха, буталата си бяха прибрани, все едно спирачната течност се свиваше на студено. Течове нямам никакви. След смяна на течността всичко се оправи. Явно заводската е някакъв боклук.
Аватар
evin

Рейтинг: 1542

Мнениеот Stoyanov » Вто Юни 10, 2014 9:37 am

Последният отговор ме навежда на мисълта, че може накладките да са прекалено близо до дисковете и температурното разширение на течността да е достатъчно, за да ги натисне.
Stoyanov

Рейтинг: 1255

Мнениеот uBaH » Вто Юни 10, 2014 9:42 am

Спирачките ти, по рождение, имат малко повече DOT от необходимото.
И аз имах същия проблем със задна Elixir 5-ца. Като четох ревюто на Админ в сайта, разбрах че и той е имал подобен проблем. Оправя се с обезвъздушаване. Не че няма и друг начин, но резултата е малко неизвестен и зависи от много фактори.
Аватар
uBaH

Рейтинг: 2000

Мнениеот Divaka » Сря Юли 16, 2014 1:02 pm

Днес отвъртях винта и потече малко спирачно масло и се оправиха(не знам дали така е правилно), но пак има едно минимално стържене на диска по накладките на места но може би защото не се е напаснал още тъй като не съм го карал :D

Иначе маи се прави така http://www.youtube.com/watch?v=IoaPUw5DliA но такъв комплект продава ли се по нашите магазини?

Отделно имам съмнения че липсва грес в някое от движенията защото се чува едно стържене по когато въртя, но май ще трябва да пускам отделна тема за това :)
Divaka

Рейтинг: 1200

Мнениеот damon » Чет Юли 17, 2014 10:35 pm

Divaka написа:Иначе маи се прави така http://www.youtube.com/watch?v=IoaPUw5DliA но такъв комплект продава ли се по нашите магазини?

Не знам дали се продават в България, но нета изобилства от обезвъздушителни комплекти - оригиналните са по-скъпи, а неоригинални има на доста поносими цени. Аз си поръчах един за Авид, но още не е дошъл.
damon

Рейтинг: 1445

Мнениеот OLDDraxX » Чет Юли 24, 2014 7:01 pm

Ето ти комплект за Bleed :beer:
http://www.ebay.com/itm/High-Quality-Av ... 51bf412580
Boardman ProC 27.5/Mavic Crossmax SL Tubeless/RockShox SID WC 100mm/Avid Elixir 7/Sram X01 1x10sp/Cannondale Hollowgram 40t/Mavic Crossmax 2.1 ///9.3kg
Аватар
OLDDraxX

Рейтинг: 1180

Назад към Веломеханик