Проблем със задна касета и главина.

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Проблем със задна касета и главина.

Мнениеот HepBeH_XaMcTep » Вто Юни 17, 2014 10:42 pm

Здравейте! :)
На скоро се сдобих с "нов" wheelset - Mavic CrossRide
Днес дойде време да си прехвърля задната касета (12-36т. 9spd Deore) и установих, че като стегна гайката остава около 1мм луфт.
Предполагам ми трябва някакъв спейсър, който нямам.
От това, което четох по чуждите форуми - freewheel-a е достатъчно широк, за да се ползват Campagnolo касети, а за стандартни 9/10 се ползват различни спейсъри.
Някой сблъсквал ли се е до сега с подобен проблем?
Изображение
Nikon d300 +Nikon 50mm f1.4, Tamron 17-50 2.8 +SB600 +Minolta 5400hs +RF-602
Аватар
HepBeH_XaMcTep

Рейтинг: 2000

Re: Проблем със задна касета и главина.

Мнениеот bikerider » Сря Юни 18, 2014 6:24 am

Спейсъра за 9sp касети идва с главината и стои отвътре. Щом го нямаш, давай на стругар и не се замисляй.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот bobisz » Нед Юни 29, 2014 4:05 pm

Здравейте колеги,имам един въпрос преди 2 месеца се сдобих с Cross GRX 7 проблема ми е следния,като го карам на висока скорост се чува нещо като званене отзад дали е от диск от пружина ходих в магазина да го видят човека явно разбира колкото мен ,каза че диска е перфектен не е крив и ме посаветва да си сменя гумите за асфалт и проблема щтял да се оправи :D помощ.
bobisz

Рейтинг: 1200

Мнениеот sonscp » Нед Юни 29, 2014 4:08 pm

bobisz написа:Здравейте колеги,имам един въпрос преди 2 месеца се сдобих с Cross GRX 7 проблема ми е следния,като го карам на висока скорост се чува нещо като званене отзад дали е от диск от пружина ходих в магазина да го видят човека явно разбира колкото мен ,каза че диска е перфектен не е крив и ме посаветва да си сменя гумите за асфалт и проблема щтял да се оправи :D помощ.

Може скоростите да не са настроени и веригата да се движи между две зъбчатки. :dontknow:
Аватар
sonscp

Рейтинг: 1434

Мнениеот mentalhead » Нед Юни 29, 2014 6:07 pm

bobisz написа:Здравейте колеги,имам един въпрос преди 2 месеца се сдобих с Cross GRX 7 проблема ми е следния,като го карам на висока скорост се чува нещо като званене отзад дали е от диск от пружина ходих в магазина да го видят човека явно разбира колкото мен ,каза че диска е перфектен не е крив и ме посаветва да си сменя гумите за асфалт и проблема щтял да се оправи :D помощ.

Е, не е толкова трудно да установиш дали звъненето е от опиращ диск на спирачката (най-вероятно е това). Завърти хубаво задното колело с помоща на педалите, като ти стоиш отстрани на колелото и слухтиш до диска. Ще чуеш ако звънти. Друг вариант е както си караш да се позасилиш, спираш хубаво със задната спирачка и звънтенето трябва да изчезне за кратко.
Ако е от диска, има много изписано във форума за опиращ диск на спирачката.
Аватар
mentalhead

Назад към Веломеханик