Ремонт на Avid elixir 7

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Ремонт на Avid elixir 7

Мнениеот mmttbb » Пет Юни 20, 2014 7:32 pm

Здравейте!!
Имам комплект предна и задна спирачка avid elixir 7 при предната проблема е в лостчето просто не работи има огромен луфт или не знам как да го нарека мърда напред назад с 2-3 см при съвсем леко побутване с пръст колкото и да го натискам накладките помръдват леко но никаква спирачна сила все едно не съм я натиснал аз си мисля че част от проблема е свързан с врътката за регулиране на разстоянието на лостчето но това е само предположение гледам че се продават едни такива комплектчета с уплътнения в ebay за около 20-30 лева но са с огромна доставка та ако такова нещо може да помогне в тоя случай мога ли да намеря такива неща в България или ако е от чужбина да е с приемлива доставка всякакви съвети ще са полезни
При задната спирачка проблем май няма но на клипера точко до буталата има малко петно от спирачна течност и ме съмнява че текът от каде мога да намеря оплътнения
Ако ми кажете някои сайтове в които се продават части като за моята спирачка и да е с разумна доставка ще ви бъда благодарен
mmttbb

Рейтинг: 1183

Re: Ремонт на Avid elixir 7

Мнениеот Danch0 » Пет Юни 20, 2014 11:52 pm

Обезвъздушаване :crap: ?Ако не помогне,тогава незнам,не разбирам :blush: .
Аватар
Danch0

Рейтинг: 1220

Мнениеот mmttbb » Съб Юни 21, 2014 8:56 am

Ами за придната съм 100% сигурен че няма да помогне а за задната ще стане но кокто козах съмнява ме че тече от клипера затова ми трябват уплътнения и някой да ми ги смени или дайте някое клипче кадето е покозано как става
mmttbb

Мнениеот Vorac » Нед Юни 22, 2014 10:16 am

Апарата на спирачката се нарича caliper, клипер е друго.

Как да провериш текат ли. Измиваш си коеллото. Овиваш всяко място, от което подозираш, че тече, с тоалетна хартия. Правиш действията, които подозираш причиняват теч (примерно помпиш лостчето). Гледаш има ли масло по тоалетната хартия.

Моите еликсир 5ици имат подобно поведение (3-4см празен ход без почти никакво съпротивление и без да местят накладките) след околло година каране, и съм сигурен, че са за обезвъздушаване (макар, че и аз се ебавах с reach adjust-a).
Vorac

Рейтинг: 1513

Мнениеот mmttbb » Нед Юни 22, 2014 4:11 pm

OK щом е така извинявам се за клипера :D спирачките не са ми на колелото аз ги купих преди няколко дни но са в много лошо състояние а и аз не говоря за празен ход на лостчето а лостчето се мърда напред назад при празен ход се мърда само напред и се връща само а моето не се връща кадето го бутна с пръста там си стои и освен това не спира имам чувството че спирачката е празна а не е защото я напълних и обезвъздуших.
mmttbb

Мнениеот Vorac » Пон Юни 23, 2014 11:56 am

Хаха, ще ми е интересно като ги оправиш да споделиш какъв е бил проблема.
Vorac

Рейтинг: 1513

Назад към Веломеханик