Проблем Авид елексир 3

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Проблем Авид елексир 3

Мнениеот IvanSlawow » Пон Юни 23, 2014 7:42 am

Здравейте , спирачките ми са авид елексир 3 , предната ми спирачка нещо затегна , лостчето няма почети никакъв ход и гумата се върти трудно ,от къде идва проблема ?
IvanSlawow

Рейтинг: 1194

Re: Проблем Авид елексир 3

Мнениеот PiD » Пон Юни 23, 2014 9:43 am

Най-вероятно си натиснал спирачката, докато предната гума е била свалена и буталата са излезли напред. Или пък си сложил нови накладки. Трябва да върнеш буталата в първоначална позиция. Това се прави с голяма плоска отвертка между накладките и най-добре да ползваш стари накладки за да не си нараниш сегашните.Или ако е обезвъздушавана наскоро, може да е препълнена с течност. В този случай трябва да отвъртиш болтчето на лоста, за да може да излезе малко количество спирачна течност и бутала да се приберат в първоначална позиция.
"В живота, за разлика от шаха, играта продължава и след мата."
Аватар
PiD

Рейтинг: 1240

Мнениеот IvanSlawow » Пон Юни 23, 2014 11:19 am

не съм сменял накладки и масла ,трябва да пробвам с отверка дет викаш ако съм бутнал лостчето докато съм правил гумата ,много ли да напъвам (коя накладка трябва да щракне лявата или дясната да мъча) благодаря предварително :)
IvanSlawow

Мнениеот PiD » Пон Юни 23, 2014 12:25 pm

Сваляш пак гумата и мушиш отвертката между накладките и с леки движения наляво/надясно ги раздалечаваш до края.
Нищо няма да щракне.
"В живота, за разлика от шаха, играта продължава и след мата."
Аватар
PiD

Рейтинг: 1240

Мнениеот spirov92 » Пон Юни 23, 2014 7:08 pm

Ако и с напъване не се прибират докрай, възможно е да е препълнена при последното обезвъздушаване. Тогава се налага да изпусне малко масло - разхлабваш горната пробка и пак натискаш буталата. Тогава вече трябва да се приберат докрай, и ако наистина е била препълнена - ще излезе малко масло, което можеш да попиеш с парцал. Но първо пробвай само с натискане. Ако имаш някои стари накладки, сложи тях и напъвай смело.
spirov92

Рейтинг: 2000

Мнениеот IvanSlawow » Вто Юни 24, 2014 10:34 am

напъвах същата работа не се върти каплата и лостчето няма ход,не съм обезвъздушавал никога просто си спече :banghead:
IvanSlawow

Назад към Веломеханик