Преди време писах в темата за кратки въпроси, беше ми отказал скоростомера (Sigma BC1009) и си мислех че се е повредил, но просто не бях догледал добре. Оказа се че кабелът се е прекъснал малко под кормилото. С много мъки успях да привържа жичките, които са адски тънки и мястото, където вързах кабела го стегнах с ластик към лапата, за да не мърда. Уви, в неделя завъртях обиколката на Витоша и на 85.91 км километража пак отказа. Помислих че от вибрациите се е разкачила връзката, на лапата, но като измих колелото от калта се оказа че кабела се е протрил на още две места, на едното от които направо почти до скъсване. Ядосах се и направо го отрязах. Та в момента имам три парчета кабел, който трябва да измисля как да го вържа с тия тънки жички, ще е мъка, но ще пробвам. Ако не, ще мисля за други решения.
Другото, което ме притеснява са всъщност броните на жилата - на скоростите и на спирачките отпред, се опират едно в друго. От както си взех колелото са така, но установих че това е една от причините да се протрие така кабела на скоростомера, тъй като него го бях увил около бронята на жилото на предната спирачка. На тези 2 снимки съм посочил къде са протъркани броните:

и въпросът ми е - трябва ли да се притеснявам от това? Нормално ли е така да се търкат една в друга броните на жилото на скоростите и на жилото на спирачката? Дори и да успея да вържа кабела на скоростомера, пак ще трябва да го увия около бронята на жилото на предната спирачка, а като се опират двете брони, в един момент той пак ще се протърка. Ще съм благодарен ако ми дадете някакви идеи как да си реша проблема, за което благодаря предварително!