шум в спирачките

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

шум в спирачките

Мнениеот stefanovr » Пет Авг 08, 2014 8:10 pm

Здравейте,

След последното каране и двете спирачки [ avid elexir 1 ] започнаха да издават шум при спиране, особено при ниска скорост. По време на прехода имаше доста кални участъци, на едно място затънах до над главината отпред в кал :D Почвата в този участък беше ужасно мека и се "затъваше" много лесно. Естествено като се прибрах измих колелото от всичката мръсотия. Въпроса ми е как да разкарам досадният шум? Има ли смисъл да си играя да шкуря/чистя накладките (ако да, с какво?) или като покарам ще изчезне? Не съм усетил разлика в спирачната сила.
stefanovr

Рейтинг: 1250

Re: шум в спирачките

Мнениеот dhracer80 » Пет Авг 08, 2014 11:43 pm

Avid са си пискливи спирачки. Намокрят ли се могат цяла симфония да ти изпеят. :D :D :D
dhracer80

Рейтинг: 1100

Мнениеот Danch0 » Нед Авг 10, 2014 12:24 am

Пробвай чрез шкурене на дисковете и накладките със ситна(може и водна) шкурка :dontknow: .Аз така си премахвам вибрацията и шума от предната спирачка като се прецака :crap:
Аватар
Danch0

Рейтинг: 1220

Мнениеот stefanovr » Нед Авг 10, 2014 12:55 pm

Danch0 написа:Пробвай чрез шкурене на дисковете и накладките със ситна(може и водна) шкурка :dontknow: .Аз така си премахвам вибрацията и шума от предната спирачка като се прецака :crap:

Това планирам да направя и аз. Но не знаех, че дисковете могат да се чистят така :magnify: ? Разбирам да издават шум/скърцане като са мокри, в момента като са сухи е същото. Предполагам са се омаслили или е останала мръсотия от калта.
stefanovr

Рейтинг: 1250

Мнениеот Danch0 » Пон Авг 11, 2014 12:55 am

Най-вероятно е да е омасляване,аз имах такъв проблем,и го отстраних със шкурене на накладките.Пък вече при предната ми спирачка,там се появява вибрация и шкуря и диска.Ако проблема се появява отново и отново след като са шкурени ти препоръчвам да си вземеш нови накладки и тогава всичко би трябвало да изчезне :dontknow:
Аватар
Danch0

Рейтинг: 1220

Назад към Веломеханик