fordracing написа:Също така като завъртя педалите по бързо на 11 скорост започва да шуми някъде от средно движение та това има ли нещо общо с написаното по горе.

Остава и да не шуми, толкова занемарена верига и венци не съм виждал. Ръжда има навсякъде, а средната плоча вместо да се изчисти е боядисана, вероятно с цел за се спре корозията. Колкото до въпроса- фабрично голямата и средната плоча (с изключение на малката) са с различна височина и профил на зъбците. Уж за по- плавно превключване между двете. В моя случай чисто нови плочи и верига, има прескачане на средна плоча, при по- агресивно натискане на педалите, а понякога и при съвсем плавно потегляне от място. За уточнение тежа 110 кг, велосипедът е с 28" капли, 175 мм рамо на курбела и на равно набирам скорост и потеглям от място на средна плоча и седма предавка на задната главина (от общо 9 с най- малка зъбчатка 11 зъба). Това с курбел за 10 скорости. Когато прескачането стана непоносимо и опасно в някои случаи си върнах оригиналната средна плоча за 9 скорости, която е по- масивна, по- издръжлива на износване и с почти еднаква височина на зъбците. Относно шума на 11 скорост е нормално когато веригата е разтегната. За сравнение имам и маунтин байк, който го карам като застудее и като чисто нов ми прескачаше веригата на средна плоча понякога в разстояние на няколко десетки метра. Реших проблема като смених курбела в комплект с трите плочи от най- евтините с еднаква височина (видимо с просто око) на зъбите. Няма разлика в превключване на скоростите от преди и при най- зверското напъване, по- скоро ще се скъса веригата, отколкото да прескочи зъб.