Здравейте. От известно време съм със задна спирачка magura mt2 и от както я сложих като стисна лостчето започват нечовешки вибрации към края на хода (точно преди гумата да блокира). Усещат се чак в седалката. Изчетох всичко дето има изписано за този проблем във форума и пак не намерих решение на проблема.

Спирачката не тече, сменях накладки, чистих диска, след това го смених с друг.. нищо не се промени. Карах спирачката с Avid Roundagon, сега я карам с Avid G2, слагах органични накладки, сега съм със синтеровани и разлика няма. Предната ми спирачка е същата, със същите накладки и тия проблеми липсват.
Имам и един диск Hope V2 Moto, само него не съм слагал отзад да видя дали ще спре да вибрира, но ме съмнява нещо да се промени. На Витоша забелязах, че след като леко загрее спирачката тези вибрации и скърцания изчезват, но само когато е загряла. След това си е същото. Иначе спирачката си спира супер, просто са неприятни тия вибрации докато карам. Някакви идеи? Или да се примирявам с това и да си карам без да го мисля.