Проблем с капла

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Проблем с капла

Мнениеот azsumlelqtidimitur » Пон Ное 10, 2014 5:47 pm

Здравейте !
Проблемът е следният. Седнах да си сменя накладките на задният спирачен апарат, след като го направих завъртях каплата за да видя дали е настроен добре. След като го направих каплата се завъртя 2-3 пъти около оста си и спря :D :D странното е, че апарата не опираше никъде т.е накладките. Чудих се, чудих се и махнах апаратчето, след което отново завъртях каплата отново и същото. Преди да сменя накладките не ми правеше тази мизерия. Но при условие ,че после апарата беше свален от рамката се чудих 20 минути от какво може да е проблема. Отчаян съм :D :D
azsumlelqtidimitur

Рейтинг: 1160

Re: Проблем с капла

Мнениеот marsa » Пон Ное 10, 2014 6:03 pm

Може главината да не е регулирана подгодящо и да си я пренатегнал с QR-а (предполагам си свалял каплата за смяната). За теста опитай да го отпуснеш, да развиеш гайката му съвсем малко и да го стегнеш отново. Каква е гавината?
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Рейтинг: 2000

Мнениеот azsumlelqtidimitur » Пон Ное 10, 2014 6:22 pm

Каплата е пазарска :D подразбира се ,че не съм с Qr :D :D
azsumlelqtidimitur

Рейтинг: 1160

Мнениеот marsa » Пон Ное 10, 2014 6:50 pm

Освен по някакъв начин да си повлиял на реглажа на главината, не виждам какво друго може да се е случило. Свали каплата и провери дали контрагайките, които опират в рамката не са разхлабени.
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Рейтинг: 2000

Назад към Веломеханик