Реставрация на стар Scott Montana - търся монтьор

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Реставрация на стар Scott Montana - търся монтьор

Мнениеот alex4real » Нед Яну 04, 2015 11:57 am

Здравейте момчета,

В момента реставрирам един стар Scott Montana. Подробности можете да видите тук:

http://www.retrobike.co.uk/forum/viewto ... 6&t=313788

Въпросът, е че търся някой добър механик, която да го сглоби.
Изискванията ми са да не е мърляч, да работи съвестно и да оцени времето, което съм вложил в колелото, за да излезе нещо читаво.
Става дума за София, широк център, но не е задължително, ако човекът е читав.

Поздрави и успехи през Новата 2015 г.!

Алекс
Аватар
alex4real

Рейтинг: 1216

Re: Реставрация на стар Scott Montana - търся монтьор

Мнениеот zafirovp » Нед Яну 04, 2015 6:08 pm

Браво колега. Личи си старанието, което си вложил. Моят съвет е, да си го сглобиш сам. Няма нищо трудно, писано е много, а ако има нещо може да помагаме. Аз също съм от центъра, ако имаш нужда от нещо казвай.
Търся Marzocchi Roco на части.
Аватар
zafirovp

Рейтинг: 1297

Мнениеот alex4real » Нед Яну 04, 2015 7:32 pm

Мерси за предложенията, получени на ЛС.
Аз все още съм извън страната, когато се върна ще избера.
Това е след седмица.
По принцип предпочитам човек, който се занимава професионално с това да сглобява.
Причината затова, е че резбите е редно да се прогонят, защото след праховото има леки навявания там.
А само специализираните ателиета имат такъв уред за прогонване на резби струва ми се.
Благодаря за хубавото мнение по-горе.
Аватар
alex4real

Мнениеот alex4real » Вто Яну 20, 2015 4:20 pm

Здравейте,

Току що говорих за сглобяване със Скот - България.

Момчетата бяха изключително любезни и колелото отива там за събиране.

С приятелски поздрави,

Алекс
Аватар
alex4real

Мнениеот jungleraver » Вто Яну 20, 2015 6:41 pm

Здравей Алекс,
Най-вероятно си взел най-правилното решение за себе си, а и със сигурност механиците там са опитни професионалисти.

Но сега ще ти обясня как виждам ситуацияата от моя поглед, не целя ни най-малко да те засегна, или да ти променям мнението:
Запознавам се аз с една девойка, и много я харесвам, естествено започвам да я свалям, но да му се не види, тя трудна, ама трудна, абе направо девствена. След месеци упорита работа, много похарчени средства и нерви, най-накрая приема моята покана за среща, и идва на вечеря вкъщи. Толкова внимателно съм планирал и най-малките детайли, че всичко се развива по план, и след втората бутилка вино, тя вече е гола, и ме чака с влажен поглед. И точно в този ключов момент познай какво - аз отварям гардероба, оттам изскача механика от Скот България, скача върху нея и започва да и "прокарва резбата", и освен че не мога да се включа и аз, даже не ми позволява и да гледам. На другата сутрин всичко приключва, плащам му аз на човека за добре свършената работа, хващам мацката под ръчичка, и я извеждам уж на разходка в парка, естесвено с тайната ми мисия да се похваля пред френдовете ми какво съм забил.
Пак повтарям - no offence, no bad feelings, надявам се поне някой да се позабавлява на идиотщините ми!
jungleraver

Рейтинг: 1725

Мнениеот veskoz » Вто Яну 20, 2015 10:00 pm

Хубаво начинание! Колегата по-горе се опита да ти каже (с абсолютно уместната си басня), че тръгвайки подир начинанието ще изпуснеш един от най-интригуващите моменти. ;)
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Рейтинг: 2000

Мнениеот zafirovp » Вто Яну 20, 2015 11:36 pm

Извинявам се за :offtopic: -а, но чак ми идва да си разглобя колелото, да сложа частите във кашони и пак да го сглобя. :D
https://www.youtube.com/watch?v=NjN_FYfyAts

Останал съм със впечатление, че механиците във Скот на бул. България са доста коректни и внимателни.
Търся Marzocchi Roco на части.
Аватар
zafirovp

Рейтинг: 1297

Мнениеот alex4real » Сря Яну 21, 2015 12:01 pm

Темата е за триене. Благодаря за коментарите.
Аватар
alex4real

Мнениеот jungleraver » Сря Яну 21, 2015 12:26 pm

Алекс,
Не се сърди, или засягай, разбери, че ние сме си с вградения BG манталитет - всичко искаме да си направим сами - кое от кеф, кое от немотия :dontknow: Ти явно не живееш тук, и съвсем нормално е да прихванеш западния обичай, наречен "call the guy", което е съвсем нормално явление, когато стандарта на живот е по-висок.

Аз лично бих се радвал да пуснеш някоя снимка, след като е готов хубавеца, защото си личи, че си се старал във всяко едно отношение.

Успех!
jungleraver

Рейтинг: 1725

Мнениеот alex4real » Сря Яну 21, 2015 12:59 pm

@jungleraver

Гледай сега,

По принцип мислех да се въздържа от коментар и то по разбираеми причини, но все пак мисля, че е редно.
Аз трудно бих могъл да се засегна от напълно непознат човек.
Не се безпокой.
Факт е, че темата вися тук повече от месец без коментари.
Такива се появиха едва вчера. И то очевиден офтопик.
Как се коментират теми просто като пример може да се види в линковете дадени от мен към ретро байк.
Ти питаш - хората ти отговорят конкретно.
Очевиден е опитът за хумористичен разказ с еротични елементи, но той тук е напълно ненужен.

За мен темата и форумът са напълно изчерпани.
Ако имам нужда от нещо по темата ще продължа да търся, както и досега - навън.

Поздрави,

Алекс
Аватар
alex4real

Мнениеот kobso1245 » Сря Яну 21, 2015 1:28 pm

Принципно е хубаво като не може да се даде мнение по темата въобще да не се дава, затова нямаш никакви отговори(според мен).
А иначе точно по въпросът ти има една тема "Похвали/порицай веломеханика си", където точно и ясно има отзиви за имена, адреси, телефони на читави механици(сега точно не мога да я намеря, но предполагам с търсачката ще излезне точно къде е), които ще ти свършат идеална работа.
Вече според бюджет, местоположение, срок за сглабяне(които са си лично твои изисквания) можеш да си отсееш този, който ти трябва.
И поради факта, че има точно такава тема, не знам защо въобще е отворена тази тема(нищо лично).
А и нещо друго-лично аз много се дразня като се отварят теми за щяло и нещяло(тоя феномен го наблюдавам в "Начален клас велосипеди" предимно), където под новата тема има поне 2, в които се обсъжда абсолютно същият въпрос, дадени са читави мнения, ама хората ги мързи да четат...
kobso1245

Рейтинг: 1416

Назад към Веломеханик