Съвместимост на части за нова рамка

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Съвместимост на части за нова рамка

Мнениеот villain » Пон Фев 02, 2015 10:02 pm

Здравейте,

В момента имам
Рамка Drag Behemoth с 190 см шок.
Вилка SR Suntour Duro D.
Кормило Zoom.
Лапа Truvativ Hussefelt.
Предна спирачна Hayes 203см.
Задна спичарка Tektro 160см.
Капли Jumbo.
Главини Formula.
Педали Shimano.

В момента цялата сглобка тежи към 20 кг. Преди гони сглобих колелото с цел DH и това не ме притесняваше. В момента искам да го карам Cross Country, но заради теглото не е много приятно. Поради тази причина мисля да сменя рамката с някоя по-лека примерно Ram HT1-2 или нещо подобно. Интересува ме ако сменя рамката дали бих могъл да използвам същите части. Също така можете ли да ми препоръчате рамка, която да ми свърши работа?
villain

Рейтинг: 1220

Re: Съвместимост на части за нова рамка

Мнениеот Admin » Вто Фев 03, 2015 12:23 pm

Повечето от частите ще можеш да ползваш, но има предвид няколко неща:
1. Теглото няма да стане много приятно, защото вилката и каплите са тежки.Спирачките също не са особено леки. Т.е. за намаляване на теглото трябва и в тази насока да мислиш.
2. Ще ти трябва рамка от типа на HT2 на старо или ако намериш някоя нова непродадена за 26-цолови колела, защото новите са вече 27.5.
3. С оглед на горните две точки, на твое място може би бих продал велосипеда на части или цял, ако някой го иска, и бих си купил нов или на старо твърдак.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Re: Съвместимост на части за нова рамка

Мнениеот Vorac » Вто Фев 03, 2015 12:47 pm

http://screambikes.eu/bg/400-ramki-mtb-tvardi
http://velosiped.bg/mtb-168/ramki.html

Предполагам курбелите и средното трябва да са ти за малкия стандарт ширина на средното (май това е 68 или 73, нз), а не за HD-ския (83мм).
Vorac

Рейтинг: 1513

Назад към Веломеханик