Как се разглобява вилката?

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Как се разглобява вилката?

Мнениеот radkote » Вто Мар 31, 2015 5:19 pm

Става въпрос за вилка CH 650 DH, въпросът ми е как да я разглобя за да посмажа малко отвътре пръжини, колове т.н.
Въртях болтовете които са отдолу на ботуша но не иска да излезе, а болтовете се въртят със една и съща сила и не се разхлабват.
Колелото е cross trex.

ps.Не искам коментари от сорта колелото е пълен боклук..... знам че боклук искам да му развъртя ш*баната вилка.
:D .[img][img]http://prikachi.com/thumbs/330/8018330.jpg[/img][/img]
radkote

Рейтинг: 1200

Re: Как се разглобява вилката?

Мнениеот Pr3d4t0R » Вто Мар 31, 2015 6:45 pm

За да се разглоби вилка, човек трябва да има най-малкото познания от основните й компоненти и структура - от написаното от теб не ми изглежда да си наясно. За да имаш инструментите (зегер клещи, гумен чук), масло и грес е необходима инвестиция - на мен навремето ми коства около 60-тина лв. Заради всичко това е най-добре да отидеш да я оставиш в някой сервиз и да й направи профилактика някой, който разбира.

Проблема с такъв клас вилки е, че след първото каране в по-лоши условия се вдървяват отново....
Аватар
Pr3d4t0R

Рейтинг: 2000

Мнениеот Ozzie » Вто Мар 31, 2015 6:50 pm

Трябва ти това и достатъчно дълъг удължител с който да стигнеш до главите на болтовете вътре.
Но преди това трябва да си изкарал всички карантии (които не са много впрочем).
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот zafirovp » Вто Мар 31, 2015 7:51 pm

Сипи и 15мл масло. След това 2 дифтунга на болтовете да не тече и си карай. Само не обръщай колелото, че ще е като лейка.
Търся Marzocchi Roco на части.
Аватар
zafirovp

Рейтинг: 1297

Назад към Веломеханик