ПРОБЛЕМ със свръх ход SEKTOR RL.

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

ПРОБЛЕМ със свръх ход SEKTOR RL.

Мнениеот bio » Съб Апр 04, 2015 5:04 pm

Днес беше голям ден. Започнах от луф в главината, който всъщност не съществува и накрая стигнах до извода, че вилката ми е суперходова от 150mm е станала 165mm.
Axle to crown ми е пораснал с 15mm. При разгъната вилка няма луфт, но като натисна предна спирачка и клатя колелото напред/назад се чува едно досадно леко почукване. Свия ли леко вилката с компресьонна лента, почукването изчезва.
Гледах схемите на вилката и си мисля, че въздушния патрон се е отворил отдолу и негативната камера я няма никаква. Позитивната не губи налягане обаче. Буталото на масления патрон има повече ход и то играе роля на ограничител на хода (демек държи вилката събрана).

Вилката е на не повече от 200 km, есента е купувана (bikecomponents). Чудя се дали да си търся гаранцията ... или да я отварям сам. Ако само трябва да се събере ... няма проблем, но ако всичко долу е дроб ...
Давайте идеи, моля !!!
анти-каски !!!
Аватар
bio

Рейтинг: 2000

Re: ПРОБЛЕМ със свръх ход SEKTOR RL.

Мнениеот marsa » Съб Апр 04, 2015 6:26 pm

Не мога да ти дам технически съвет за самата вилка. Но ако си сигурен, че A2C наистина не отговаря, за мен това е достатъчна причина да се свържеш с магазина. Колкото и да съм убеден, че едно завъртане на ключа решава проблема, не бих рискувал реалността във вилката да ме изненада и после да не ми приемат гаранцията, защото вилката е "отваряна". Ако ти приемат гаранцията, ще ти покрият транспорта.

Абе пиши им.
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Мнениеот bio » Съб Апр 04, 2015 6:38 pm

а дали мога да ползвам международната гаранция и да я изпратя на RAM ? връщал ли си вилки и как минава процедурата ...
анти-каски !!!
Аватар
bio

Мнениеот marsa » Съб Апр 04, 2015 6:52 pm

Не съм връщал нищо, като се замисля не ми се е налагало да се разправям конкретно с гаранции. Но по други казуси мога да те уверя, че подобни магазини (и в частност този) са супер хипер мега отзивчиви и не жалят средства за да задоволят клиента. Конкретно за гаранция си пише във FAQ, че ако я приемат ти покриват пощата. Затова и те съветвам да се свържеш с магазина с превод на първия ти пост. Може в някои случаи да се ползват местни оторизирани сервизи, ама аз бих се обърнал първо към търговеца, пък ако те те насочат към сервиз - ОК.
Аватар
marsa

Мнениеот bio » Съб Апр 04, 2015 7:07 pm

Благодаря ти, marsa. Утре ще направя малко снимчици с рулетката ... и ще им пиша.
Много имам да те черпя :>
анти-каски !!!
Аватар
bio

Мнениеот ivan4o_sv » Сря Апр 08, 2015 12:31 am

Щом е за извън България не бих се пробвал, защото това означава да платиш доставката на отиване (в моя случей с рамката ми на рам беше така), пък и като се има в на предвид за какво разстояние става въпрос... бе аз лично не бих рискувал. Според мен си я отвори леко без да надереш нищо, без да изливаш масла, оправяш я ако можеш и сглобяваш със същите масла ... ако не можеш да я оправиш я сглоби по същия начин и тогава се опитай да си използваш гаранцията... Аз лично не бих си дал вилката на сервиз, освен ако нея правят лично пред мене защото нямам доверие, и затова всичко си правя аз (също съм с Sektor RL но на dual position пружина)... имах малък проблем с маслената система, но се указа заминало уплътнение на тапата на стеншъна която държи шиша... Най добрия вариант е сам да си я направиш според мен, защото не знаеш какво и как ще и направят там, пък и не става въпрос за 1-2км , сам си преценяваш... Успех с решението на проблема :agree: :beer:
viewtopic.php?f=19&t=113661 СПЕШНО
RAM-a вадя от гараж,
после ......
Аватар
ivan4o_sv

Рейтинг: 1203

Мнениеот bio » Сря Апр 08, 2015 9:03 am

ivan4o_sv написа:Щом е за извън България не бих се пробвал, защото това означава да платиш доставката на отиване (в моя случей с рамката ми на рам беше така), пък и като се има в на предвид за какво разстояние става въпрос... бе аз лично не бих рискувал. Според мен си я отвори леко без да надереш нищо, без да изливаш масла, оправяш я ако можеш и сглобяваш със същите масла ... ако не можеш да я оправиш я сглоби по същия начин и тогава се опитай да си използваш гаранцията... Аз лично не бих си дал вилката на сервиз, освен ако нея правят лично пред мене защото нямам доверие, и затова всичко си правя аз (също съм с Sektor RL но на dual position пружина)... имах малък проблем с маслената система, но се указа заминало уплътнение на тапата на стеншъна която държи шиша... Най добрия вариант е сам да си я направиш според мен, защото не знаеш какво и как ще и направят там, пък и не става въпрос за 1-2км , сам си преценяваш... Успех с решението на проблема :agree: :beer:

Благодаря ти за мнението, но вече реших да я пратя с DPD (Speedy) 42лв. Сумата ще ми бъде възстановена от bike-componets ако наистина има проблем, а такъв е 100% налице. Вилката е нова и гаранционна, не ми се играе тото с нея. тази процедура, която си описал ... е много добра, но ще играя на "сигурно". Отделно ако вилката е "салата" и е за смяна, ще ги помоля да си доплатя за PIKE. Ако ми ремонтират ще я отворя след като се върне, за да я инспектирам сам !!!
След като всичко приключи ще пиша тук.
анти-каски !!!
Аватар
bio

Мнениеот Pr3d4t0R » Сря Апр 08, 2015 9:49 am

Нашата действителност ни прави много мнителни : - ) Хората на запад нямат манталитета за далавера на всяка цена - сигурен съм, че bio накрая ще остане доволен, все пак не случайно повече от 2000 човека им дават оценка 4.88 от 5. Малшанс, че ти си е случила такава бройка.
Аватар
Pr3d4t0R

Мнениеот penmark » Чет Апр 23, 2015 10:17 am

Какво стана с вилката?
Аватар
penmark

Мнениеот bio » Чет Апр 23, 2015 10:34 am

ами пратих я за 42лв до тяхното бюро за рекламации. миналата седмица пристигна и веднага ме информираха, че ще ми възстановят 20лв за транспорт ако ми признаят гаранцията. показах им документите, че съм платил 42лв и те казаха, че няма проблем ще възстановят пълната сума. оттогава чакам да ми кажат какво е състоянието на вилката. ей сега като ме подсети ... реших да им драсна, да ги питам как са и какво става с моята вилка.
надявам се, че всичко ще мине нормално. междувременно леко се пречуках с колелото и сега така и така не мога да карам :>
анти-каски !!!
Аватар
bio

Мнениеот penmark » Чет Апр 23, 2015 10:44 am

Бързо възстановяване! :beer:
Иначе питам, защото имам SID dual air и му знам устройството, и ми е интересно какво се е скапало.
Аватар
penmark

Мнениеот bio » Пон Апр 27, 2015 7:26 pm

Код: Избери целия код
Hello Todor,
today we received your repaired fork back from SRAM.
The air unit and the sealhead of the rebound unit have been exchanged under warranty. The function of the fork was checked properly and the fork works well again.
We will send the fork back to you as soon as possible and the shipping costs will be refunded to your paypal account after the fork has been dispatched.
Mit freundlichen Grüßen / Best regards
Henrik
Retour / Reklamation
bitte Originaltext bei Antwort nicht löschen

демек са и сменили всичките карантии за по сигурно.
чакам я да върнат
анти-каски !!!
Аватар
bio

Мнениеот penmark » Пон Апр 27, 2015 7:40 pm

Ей т'ва е! :beer:
Кога ще ги стигнем немците....
Аватар
penmark

Мнениеот marsa » Пон Апр 27, 2015 10:35 pm

Мда, сигурен съм, че чакането си е струвало.
Аватар
marsa

Назад към Веломеханик