Дължина на ос на средно?

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Дължина на ос на средно?

Мнениеот zafirovp » Чет Май 07, 2015 9:01 pm

Здравейте,
как се определя дължината на оста на средното, спрямо модела на курбела или на рамката? Винаги досега съм избирал дължина на ос на средно спрямо размерите които дават за модела на рамката, но линията на веригата ми е грешна и на двете колела.
Търся Marzocchi Roco на части.
Аватар
zafirovp

Рейтинг: 1297

Re: Дължина на ос на средно?

Мнениеот Ozzie » Чет Май 07, 2015 9:34 pm

Спрямо модела. Принципно, производителите дават препоръки за дължината на оста на средното за различните курбели.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Re: Дължина на ос на средно?

Мнениеот MIKEY MOUSE » Пет Май 08, 2015 7:50 am

Ozzie написа:Спрямо модела. Принципно, производителите дават препоръки за дължината на оста на средното за различните курбели.

...при липса на горната информация- класическия принцип - проба, грешка, проба...
Ако става въпрос за ос с квадрат- размерите варират /за байк/ най- елементарно казано от 115 до 129 мм през 2- 2,5 мм. Аз на третия път винаги улучвам. Успех! :wavey:
PRO ARIS ET FOCIS / ЗА ОЛТАРИТЕ И ДОМАШНИТЕ ОГНИЩА/- ЗА ОТЕЧЕСТВОТО!

Ако искаш да разсмееш Господ, разкажи Му за плановете си !
Аватар
MIKEY MOUSE

Рейтинг: 1637
Местоположение: В един измислен свят-само за усмихнати и без модератори

Назад към Веломеханик