Проблем със задна дискова спирачка.

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Проблем със задна дискова спирачка.

Мнениеот mtbstunt99 » Нед Юли 26, 2015 10:55 pm

Здравейте купих си ново колело, обаче е с дискови спирачки а аз до сега не съм имал и незнам как да я стегна щото грам не спира, а аз понеже не разбирам и не искам да го бъркам без да знам да не оплескам повече нещата. Та ако някой има и знае как да ми обясни ще съм му много благодарен. Спирачката е задната.
mtbstunt99

Рейтинг: 1190

Re: Проблем със задна дискова спирачка.

Мнениеот creapfog » Нед Юли 26, 2015 11:55 pm

Аз се научих да си оправям дисковите спирачки промакс като ги разглобих и реално видях механизма и как кое . Смятам че така най-лесно ще се научиш ,а иначе пробвай с шестограма отстрани да приближиш и отдалечиш накладките.
creapfog

Рейтинг: 1165

Мнениеот mtbstunt99 » Пон Юли 27, 2015 7:17 am

Ок ама дали може да стане така че, да започне да забавят въртежа на гумата.
mtbstunt99

Рейтинг: 1190

Мнениеот Stoyanov » Пон Юли 27, 2015 10:39 am

Трябват няколко по-сериозни карания, за да се разработят спирачките. По-добре не ги пипай за сега. Ако след 50-100км още не спират, значи трябва реглаж или просто толкова могат ;)
Stoyanov

Рейтинг: 1255

Мнениеот creapfog » Пон Юли 27, 2015 11:48 am

mtbstunt99 написа:Ок ама дали може да стане така че, да започне да забавят въртежа на гумата.

Да дададада нали разместваш накладките, просто намери как няма нито да опират пък ще спират
Просто порови по механизма и ще го схванеш ,ако си със същите дискови спирачки не чакай никакво разработване те не работят :D
creapfog

Рейтинг: 1165

Мнениеот V.Georgiev » Пон Юли 27, 2015 9:15 pm

Аз се чудя са спирачката добре е задна, но механична ли е хидравлична ли е??? :crazy:
Ако е механична - неподвижната накладка се настройва на 1мм разстояние от диска, възможно е да си ги изтрил накладките ако си карал много та и за това да не спира, също жилото може да се е отпуснало!
За хидравлични спирачки те се пълнят обезвъздушават зависимост от класа си си имат болтчета, които регулират силата на спиране или отдалечеността на накладките от диска, което е равно ако накладките са по близко до диска с по малко усилия, ще спираш повече!(поне аз така мисля)!
Изображение
Аватар
V.Georgiev

Рейтинг: 1200

Мнениеот ЧестоНеадвкватен » Вто Юли 28, 2015 10:53 am

Болта определя колко ще натиснеш лоста преди да почне да спира спирачката, все едно си дръпнал или отхлабил жилото на механична. А това колко тя спира си зависи от самата нея.
ЧестоНеадвкватен

Рейтинг: 1488

Назад към Веломеханик