Съвместимост на рамки и чашки

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Съвместимост на рамки и чашки

Мнениеот stallion » Сря Дек 02, 2015 5:32 pm

Здравейте, колеги. Тъй като последният ми "основен ремонт" на колелото беше преди 4 години, след това взех книжка, кола и т.н. и един вид се пооттеглих от колоезденето (не цялостно, но от харчовете по колелото най-вече), сега ми възникнаха няколко въпроса. Възнамерявам да правя ново освежаване на колелото и като за начало, мисля да сменям рамка. Изборът ми на рамка е Drag Junk, но тъй като досега съм карал все рамки с нормални чашки (в това число и Climber-a), не съм много запознат как стоят нещата с интегрираните чашки. Някои от вас знаят настоящото ми колело и тъй като много държа да запазя цветовата схема, ми се иска да си купя за новата рамка съответно сини чашки. Тези, които съм си набелязал обаче са нормални - VP Components A69AC. Въпросът ми, както можете да се досетите, е, пасват ли тези чашки на Drag Junk? Ако не - какви чашки ще ми предложите в ценови клас горе-долу същия, задължително сини? Благодаря предварително. :)
Изображение
ИзображениеИзображение
Аватар
stallion

Рейтинг: 1102

Re: Съвместимост на рамки и чашки

Мнениеот Ozzie » Сря Дек 02, 2015 7:17 pm

VP А69 няма да станат на DRAG Junk.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот stallion » Сря Дек 02, 2015 10:48 pm

Може ли тогава препоръка за бюджетни сини чашки за JUNK-a? :dontknow:
ИзображениеИзображение
Аватар
stallion

Мнениеот Илиян_Илиев » Пет Дек 04, 2015 2:12 pm

Единият вариант са тоя модел NECO H50 1-1/8" INTEGRATED като цена би трябвало да са около 20 лева логично е да ги има в доста магазини, а ако не успееш потърси за ето тия VP-A46ACK, може би ще са по-скъпи....
Илиян_Илиев

Рейтинг: 1220

Мнениеот stallion » Чет Дек 17, 2015 10:52 pm

Колеги, а я кажете мнение за тези последните 2 модела тука: http://bigearlbikes.com/%D1%87%D0%B0%D1%88%D0%BA%D0%B8-octane-one-headsets
Каква е разликата, кое е по-доброто и ще паснат ли на желаната рамка?
ИзображениеИзображение
Аватар
stallion

Мнениеот Ozzie » Чет Дек 17, 2015 11:10 pm

Octane One Warp 1 integrated са наистина "интегрирани", както пише. Лагера се монтира директно в рамката.
Octane One Warp 1 internal ZS 44/44 са "полуинтегрирани". Информацията на сайта е леко некоректна.

Junk-a е за интегрирани чашки, така че вторите отпадат като вариант.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Назад към Веломеханик