Alexi написа:колега иди при професионалист че като ти гледам въпросите най много да скапеш тотално спирачката
Kraken написа:adasha -Клипа е за спирачка Shimano.Не виждам смисъла да се сваля цялото капаче на спирачния резервоар на ръкохватката като за целта има пробка и не се занимаваш с нагласяне на гарнитури и отвиване и завиване на толкова болчета.Пък и ми се струва ,че през пробката вероятността за въздух в системата е по малка.
Stoyanov написа:Когато го няма колелото(съответно диска), буталата излизат повече, накладките залепват една за друга и в крайна сметка, като пуснеш лостчето, буталата остават навън. Възможно е и да е протекла като следствие от това. Колегата ти е обяснил как да оправиш проблема, ако не е протекла. Ако е - ще трябва обезвъздушаване, което може би е по-добре да ти направят във велосервиз поне първия път. Ето и как да го избегнеш в бъдеще: във веломагазините има пластини(мисля, че ги дават в комплект по 2 - по една за всяка спирачка), които се поставят на спирачките, когато махаш колелата. Така няма опасност да стиснеш прекалено
ЧестоНеадвкватен написа:Аз преди ползвах сгънат лист хартия. Това което търсиш се казва pad spacer всеки модел спирачка ползва различен(според накладките) .
Ozzie написа:На това му се казва bleed lock и се слага между буталата, когато са свалени накладките. Ползва се, когато се прави обезвъздушаване или пълнене на спирачката с течност.
По моите класификации, bleed lock-a е трудно да бъде наречен "пластина".
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 6 госта