Здравейте и от мен регистрирах се тук вчера и съм много доволен че има доста интересни неща тук.И така по същество:Скоро се здобих с един МТБ SCOTT ASPEKT 60 на старо за 250лв.и то в сравнително добро с-е.Но в магазинчето отдето го купих не забелязах,че има луфт в средното движение всъщност може да се е появил и в последствие щото колелото не бе карано от доста време.Интересуваме дали е на касета или е на лагери,като старото ми колело?Предполагам че е на касета но така и не открих модела щото в интернет "ври" от различни модели а лошото е че всички сайтове са ябанджийски както казваше баба ми...

този Скот е може би най-ниския клас но все пак е приятен за каране и сравнен със старото ми колело/стоманено пасати туарег/е като мазерати...

от Перник съм а тук няма много майстори дето да съм сигурен че ше ми свършат работа...затова попитах а луфта се усеща и в двата курбела смисъл като мърдам единият се мърда и другият но интересното е че се мърда и халката/ако се казва така/ дето с нея се стяга самото движение.Та дали ще стане само със затягане или ше трябва да търся касета?или е още по-лошо да е износен самия кожух дето лежи касетата в него...

дано не е това...Благодаря за съветите и отговорите предварително.