Има ли смисъл от Truvativ Hussefelt 1.1 DH Crankset?

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Има ли смисъл от Truvativ Hussefelt 1.1 DH Crankset?

Мнениеот Pssiho » Нед Апр 10, 2016 3:34 pm

Здравейте,

Един приятел ми дари тези курбели Truvativ Hussefelt 1.1 DH Crankset ( https://www.sram.com/truvativ/products/ ... h-crankset ) и ето това средно движение Truvativ Giga Pipe Team DH ISIS ( http://www.chainreactioncycles.com/bg/e ... -prod33917 ). Има ли смисъл да ги сменям на сегашното ми колело ( custom Sprint Appolon), което е с базовите си курбели и средно и съответно карам XCO. Като скорости съм 3X8. Т.е дали функционално ще има подобрение в самото движение на колелото?

Поздрави
Pssiho

Рейтинг: 1200

Re: Има ли смисъл от Truvativ Hussefelt 1.1 DH Crankset?

Мнениеот GECKO » Сря Апр 20, 2016 9:36 am

Курбелите и средното движение не са съвместими.
Ако ги монтираш (някак) плочата ще започне да ти реже рамката :)

Също така "Функционално" няма смисъл да го сменяш. за ХС както и каквото и да е каране изискващо въртене на педалите без помощ от гравитацията си по-добре с 3 венеца и обикновен курбел.

В допълнение - ако си с алуминиев курбел той най-вероятно е плътен с клас 6 сплав => откъм усет ще е идентичен с Hussefelt-a, но вторият ще е по-тежък и по-непрактичен.

Ако искаш да подобриш надеждността и едновременно с това усета/предаването на въртящ момент може да се насочиш към HollowTech решенията на Shimano или Sram. За максимален ефект - 7-ми клас алуминиева сплав с кухи рамена (HollowTech 2) от класа на SLX и нагоре, като за ХС аз бих се заглеждал към 22-32-44 венци.
Аватар
GECKO

Рейтинг: 2000

Назад към Веломеханик