Проблем с механична дискова спирачка.ПОМОЩ!!!

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Проблем с механична дискова спирачка.ПОМОЩ!!!

Мнениеот mtbstunt99 » Нед Апр 10, 2016 7:56 pm

Здравейте имам проблем с механична дискова спирачка, като я натисна и не иска да връща, и горе бронята излиза от накрайника на лостчето. Ще съм много благодарен ако някой знае и ми каже как мога да оправя проблема или е за смяна.
mtbstunt99

Рейтинг: 1190

Re: Проблем с механична дискова спирачка.ПОМОЩ!!!

Мнениеот marsa » Нед Апр 10, 2016 8:05 pm

Проблемът може да е на едно от следните места:
1. жило/броня - задръстени с мръсотия или прегънати
2. спирачният апарат - повредена или разместена пружина.
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Рейтинг: 2000

Мнениеот krach » Пон Апр 11, 2016 9:43 am

Ако бронята ти излиза от лостчето, е вариант жилото ти да е твърде отпуснато и бронята да се разхожда по него ( но малко вероятно ), друг вариант ти е да е къса самата броня и да не ляга добре във лостчето и в ушето на рамката където трябва да държи края на бронята.
krach

Рейтинг: 1451

Мнениеот mtbstunt99 » Пон Апр 11, 2016 3:11 pm

krach написа:Ако бронята ти излиза от лостчето, е вариант жилото ти да е твърде отпуснато и бронята да се разхожда по него ( но малко вероятно ), друг вариант ти е да е къса самата броня и да не ляга добре във лостчето и в ушето на рамката където трябва да държи края на бронята.

Жилото е стегнато, бронята не е къса защото си е оригиналната не съм я сменял, нищо по спирачката не съм сменял а проблемът се появи както си карах и натисках спирачката.
mtbstunt99

Мнениеот mtbstunt99 » Пон Апр 11, 2016 3:15 pm

marsa написа:Проблемът може да е на едно от следните места:
1. жило/броня - задръстени с мръсотия или прегънати
2. спирачният апарат - повредена или разместена пружина.

Бронята и жилото ги проверих наред са си само дето ще проверя пружината.
mtbstunt99

Мнениеот morning » Пон Апр 11, 2016 4:21 pm

mtbstunt99 написа:Здравейте имам проблем с механична дискова спирачка, като я натисна и не иска да връща, и горе бронята излиза от накрайника на лостчето.

Имах такъв проблем със стара спирачка Promax. Смених жило, броня, разглобих, почистих и смазах апарата - нищо не помогна. На ръка като я напъна уж се връща, ама като има закачено жило - супер мързелива.

Накрая я смених с BB7 и изведнъж всичко се подреди - и лоста се връща, и колелото спира без да стискам все едно животът ми зависи от това.
morning

Рейтинг: 1245

Мнениеот mtbstunt99 » Пон Апр 11, 2016 6:35 pm

morning написа:
mtbstunt99 написа:Здравейте имам проблем с механична дискова спирачка, като я натисна и не иска да връща, и горе бронята излиза от накрайника на лостчето.

Имах такъв проблем със стара спирачка Promax. Смених жило, броня, разглобих, почистих и смазах апарата - нищо не помогна. На ръка като я напъна уж се връща, ама като има закачено жило - супер мързелива.

Накрая я смених с BB7 и изведнъж всичко се подреди - и лоста се връща, и колелото спира без да стискам все едно животът ми зависи от това.

Да точно така на ръка връща идеално, но като я пусна не иска да връща дали да я сменя незнам, или първо да я разглобя да видя може да открия проблема.
mtbstunt99

Назад към Веломеханик