Смяна на средно движение - какво е?

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Смяна на средно движение - какво е?

Мнениеот Furiqta » Вто Май 17, 2016 1:03 pm

Здравейте,

от доста време колелото беше на заден план и не съм го карал, но сега се заех да го стега. След като стигнах до средното движение се появи проблем. Закарах го в кварталния магазин и човека каза,че такива средни вече нямало. Не ми и каза какво да търся и се хванах да ровя в нета и да меря. Колелото е RAM Freeride от 2009. По спомен средното преди години може би го прехвърлих от старото колело ( RAM AM 2007 ),но не съм много сигурен.
Измерих рамката долу е 70мм широка (мерих с рулетка,така че може и да греша), но с курбелите не съм - довечера ще я измеря.

Средното е Truvativ и изглежда така: http://www.sportdelivery.com/bg/product ... 11368/12-- , а курбелите също са Truvativ Holzfeller мисля,че 170 ( не са прави ) и изглеждат така: http://i95.photobucket.com/albums/l145/ ... C10525.jpg

Доколкото намирам по сайтовете има средни за 68мм ширина и вероятно за това човека ми е казал,че няма като моето. Имам някакъв спомен,че на времето имаше 68/73 мм или нещо подобно.

Моля, който има по-ясна представа какво ми трябва и какво да търся да помага :)
Аватар
Furiqta

Рейтинг: 1202

Re: Смяна на средно движение - какво е?

Мнениеот TeDo_BaPHa » Вто Май 17, 2016 6:44 pm

Средното за тези курбели би трябвало да изглежда така- http://s95.photobucket.com/user/DJEGIAN ... 6.jpg.html
Това е Howitzer(както е указано и на курбелите), а показаното от теб е Gigapipe.
Ако е Howitzer, тези които са ми попадали са 73/68, като се ползват спейсъри за по-тесните средни.
Ако е Howitzer(каквото предполагам), все още се намират по магазините :).
ХОРА, ИЗПОЛЗВАЙТЕ ТЪРСАЧКАТА, ТЯ Е НАПРАВЕНА ЗА ДА ВИ УЛЕСНИ!!!
Cipokrila Zizibaga написа:p.s. Ако сте неосъзнат пубер на не повече от 14 и половина , или ми предлагате бартери за всякакъв вид бяла или черна техника, други предмети или човешки органи, моля не ме търсете.
Аватар
TeDo_BaPHa

Рейтинг: 2000

Re: Смяна на средно движение - какво е?

Мнениеот keel » Вто Май 17, 2016 10:42 pm

По-скоро е ISIS. Скъпи но за сметка на това нетрайни ☺
С мънички лагерченца заради кухата ос и вътрешното разположение в муфата
До колкото си спомням стават за 68/73, като за 68 се ползва спейсър от едната страна (май отдясно) и о-пръстен от другата щото чашката не ляга на рамката (или пък нямаше спейсър, а само о-пръстен за по-малката муфа)
Аватар
keel

Рейтинг: 1384

Назад към Веломеханик