Проблем с монтаж на ос касета Sram GXP

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Проблем с монтаж на ос касета Sram GXP

Мнениеот ABSOLUT » Пон Юни 13, 2016 1:36 pm

На рамка RAM AM монтирахме чисто нов груп сет Sram Х9 с ос касета GXP (мисля че така й е наменованието).
Видно от инструкцията, за средно с широчина 68 мм, колкото е на тази рамка, би трябвало да се сложат 2 броя спейсъри по 2.5 мм от всяка страна (позиция 2).
Но уви се появи проблем. Въпреки, че двата лагера като цяло са по-навън, при затягане на левия курбел докрай към оста, десния не приляга плътно към десния лагер и има лек луфт на оста в средното. В момента е монтирано с 2 спейсъра отдясно и един отляво, като луфта е едва доловим, но не ми се струва нормално да е така., най-малкото левия курбел не ползва цялата резба за затягане, а и линията на веригата се измества по този начин.
Някави идеи защо се получава този проблем?

Изображение
Аватар
ABSOLUT

Рейтинг: 1245

Re: Проблем с монтаж на ос касета Sram GXP

Мнениеот ivcho3 » Пон Юни 13, 2016 2:51 pm

Монтажът два спейсъра отдясно към венеца и един отляво е правилен. Така го дават за широчина 68 мм. За 73 мм се използват два спейсъра, по един от всяка страна, това се отнася за Шимано. Възможно е срамските да са по друг стандарт, с по- широки лагери, щом на схемата са дадени два спейсъра за 68 мм :dontknow: . Виж да не са се загубили двете шайби, които влизат в специален улей на двата курбела. Всъщност тези шайби обират луфта и се поставят с изпъкналата част към ОС касетата.
ivcho3

Рейтинг: 1260

Назад към Веломеханик