Стойка за Cross GRX-8 - универсална

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Стойка за Cross GRX-8 - универсална

Мнениеот Whiskey » Чет Юни 16, 2016 8:53 pm

Здравейте колеги,
Имам велосипед Cross GRX-8, купен през 2014 година. Свързах се с производителите и от там ми казаха, че за този велосипед степенка изобщо не е предвидена и няма къде да се закачи. Нито в задната част, нито при централната. Някъде обаче съм виждал универсални по-масивни стойки, които се закрепват на триъгълника на задното движение. Уви, не намирам нищо подобно онлайн, за да разгледам и поръчам. Някакви други идеи имате ли, защото ми омръзна да пускам велосипеда на земята постоянно.
Whiskey

Рейтинг: 1200

Re: Стойка за Cross GRX-8 - универсална

Мнениеот billclinton » Пет Юни 17, 2016 12:00 am

Whiskey написа:Здравейте колеги,
Имам велосипед Cross GRX-8, купен през 2014 година. Свързах се с производителите и от там ми казаха, че за този велосипед степенка изобщо не е предвидена и няма къде да се закачи. Нито в задната част, нито при централната. Някъде обаче съм виждал универсални по-масивни стойки, които се закрепват на триъгълника на задното движение. Уви, не намирам нищо подобно онлайн, за да разгледам и поръчам. Някакви други идеи имате ли, защото ми омръзна да пускам велосипеда на земята постоянно.

Абе как ще слагаш стойка на планински велосипед бе колега?Недей така ще ти се смеят хората
billclinton

Рейтинг: 1525

Мнениеот krach » Пет Юни 17, 2016 7:34 am

Ако го караш в само в града не виждам да имаш проблем, макар че и аз съм със същия и когато в града го оставям е вързано. Ако вече ходиш и по черно, никак не е добра идея. Някакво стърчащо железо, което само потенциално може да събере клонаци и каквото се сетиш. Да оставим настрана и допълнителната тежест.
krach

Рейтинг: 1451

Мнениеот hellp » Пет Юни 17, 2016 8:19 am

http://velocenterpleven.com/upload/pict ... e44d2f.jpg
Аз ползвах тази на Крос ГРХ 9 и ми беше супер удобна. Купих си я от Лидъл за 5 лв. Обаче се наложи да купя нови, по-дълги винтове, защото тръбата ми се оказа прекалено дебела. Сега мисля да я слагам и на новото колело. При стила на каране, за който е предназначен волисипедът ти, не мисля, че може да се отвори. На мен ми е от голяма полза - където реша да сляза от колелото, ритам я и си го оставям. Няма го това чудене къде да му намериш място да не пречи, да не падне. Като смазваш веригата с въртене на педалите назад, също е много удобна. Всичко това за каране в града. Хванеш ли гората, я сваляш, разбира се :nono:
hellp

Рейтинг: 1220

Мнениеот carmo » Пет Юни 17, 2016 10:21 am

:offtopic: Аз преди време имах, но при един оф-роуд (в буквалния и свиреп смисъл на думата) загубих долната и част, после махнах и останалото и въобще не ми липсва, но аз отделно имам градско и шосейно колелета освен МТВ-то, а на тях си има степенки -понеже принципно са полезно нещо.
carmo

Рейтинг: 1930

Мнениеот Whiskey » Пет Юни 17, 2016 1:24 pm

Такава като на снимката купих от Лидъл, но ми се струва малко афиф. Тъничка една такава... Не е стабилно. Иначе велосипедът се ползва само в градска среда. Знам, че за друг терен тия неща само пречат :).
Whiskey

Рейтинг: 1200

Назад към Веломеханик