Speedmaster™ написа:Проверете отворите на шината дали са зачистени след фабричното разпробиване и ги зачистете,възможно и старата ви предпазна лента да не е подходяща,търсете полиетилен или кевларени.Възможно е спиците да пробиват сегашната ви бандажна лента,също и от теления борд на външната гума да излизат малки телчета и те също са предпоставка.Най добре вижте вашата вътрешна къде точно е пробита,за да търсите точната причина.Възможно е и да карате с по-тънки вътрешни и от самото търкане вътре да се пукат от само себе си.
marsa написа:Хвърли едно око на този линк и си вземи достатъчно широк бандаж:
http://www.schwalbetires.com/tech_info/rim_tape
Това обикновено означава 2-3мм по-широк от вътрешната ширина на шината.
ЧестоНеадвкватен написа:Сигурен ли си че гумата не се 'прищипва'? При мен се е случвало от това и от тогава леко понапомпвам вътрешната при монтаж. Пробвай също хубаво да измиеш отвътре, огледай пак, една песъчинка е достатъчно да ти съсипе кефа.
Alpina написа:До колкото разбирам от написаното - дупките са от вътрешната страна и все на различни места?
Така ли е наистина, или са концентрирани в една зона?
dexter_lab написа:Провери как са ти натегнати спиците. Ддали няма някоя хлабава и да се забива при скок примерно
Alexi написа:това може да се получава и от дребна песъчинка която да е почти невидима с просто око ,аз преди да сложа гума минавам каплата отвътре с влажен парцал за всеки случай ,това помага и за наместването на външната по борда
compira написа:Случайно наскоро да си разпробивал каплата от френски за автовентил, аз преди време имах подобен проблем с една мотаща се из кухата част на каплата стружка която пикаше гумите на различни места. Докато веднъж не я намериж заклещена на бандажа... не беше успяла да се скрие пак гадината!
donpeev написа:Ами, след като новата главина е с различен размер спици, не би ли трябвало да смениш и спиците?
marsa написа:Има няколко "правилни" начини, както и разни теории (да не кажа спекулации) кой е по-правилен. Щом е минала през сервиз, вероятно е ОК. Винаги можеш да потърсиш второ мнение.
billclinton написа:compira написа:Случайно наскоро да си разпробивал каплата от френски за автовентил, аз преди време имах подобен проблем с една мотаща се из кухата част на каплата стружка която пикаше гумите на различни места. Докато веднъж не я намериж заклещена на бандажа... не беше успяла да се скрие пак гадината!
Не,не съм разпробивал каплата - както казах и преди каплата я проверих и изчистих до блясък
compira написа:Въпросната стружка се е мотала в кухата част на шината която надали си почиствал. Другото вариант е при наплитането да си наранил някой от отворите и той да дупчи гумата. Приглади всички отвори без значение да ли ти се струват гладки или не, субективната преценка не винаги е вярна. Също така след приглаждането може да се опиташ на компресор да издухаш евентуални боклуци от вътрешната кухина на шината.
Alexi написа:колега никой не кара на 4.6 бара планински гуми .. това е много и надхвърля максимума на някои производители и според мен има връзка с пукането
nikant написа:Има шини , които по спецификация са до 4 бара.
Разбира се това може да не е това причината за пукането на вътрешните гуми,
Трябва да се има в предвид този факт и да се провери в спецификациите на шините.
http://i.stack.imgur.com/p3jEp.jpg
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 госта